İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili yetimlerin yeni umudu: Eren Bülbül Yetimhanesi
Sabah Namazı Devrimi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Trabzon Maçka’da hain terör saldırısı sonrasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül adına Somali’de kız yetimhanesi inşa etmek için yeni bir kampanya başlattı.
Afrika, Somali 30.10.2017

Dünyada çeşitli nedenlerle yetim kalmış 400 milyona yakın çocuk bulunuyor. Her yıl milyonlarca çocuk insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları tarafından satılıyor veya misyonerlik faaliyetlerinde kullanılıyor. Çocukları güvensiz ortamlardan korumak için açılan yetimhaneler hayati öneme sahip. Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hamilik yapmayı sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Sabah Namazı Devrimi ile birlikte Somali’de inşa edeceği 24 kişilik kız yetimhanesiyle Somalili yetimlere yeni bir umut kapısı aralayacak.

550 bin TL’lik maliyetin temin edilmesiyle inşa edilecek olan kız yetimhanesi, Trabzon’un Maçka ilçesinde hain terör saldırısı sonrasında şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün ismini taşıyacak.

eren-bulbul-yetimhanesi-projesi.jpg

5 yetimhaneden birinin adı Eren Bülbül olacak

Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi, Anadolu Kız Yetimhane Kompleksi içerisinde inşa edilecek olan 5 ayrı binadan biri olacak. Kompleks tamamlandığında 5 ayrı yetimhanede 120 yetim çocuk barınacak.

10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kompleksin içerisinde iki katlı bir bina şeklinde yer alacak olan Şehit Eren Bülbül Yetimhanesinde; çok amaçlı salon, mutfak, etüt salonu, yatak odaları ve bakıcı odası bulunacak. Toplamda 215 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacak olan yetimhanede yetimlerin; eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, barınma şartlarının iyileştirilmesi, kalkınma ve farkındalığın oluşturulması gibi faydaların da sağlanması bekleniyor.

eren-bulbul-2.jpg

Neden Eren Bülbül?

Sabah Namazı Devrimi’nden Muhammed Fatih Yaman, daha önce de yine İHH ile birlikte Patani’de Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi’ni, Moro’da Yasin Börü İlkokulu’nu, Ruanda’da yakında açılışının yapılacağı Erbakan Camii’ni ve Sri Lanka’da birçok STK’yla birlikte Şehit Halil Kantarcı Yetimhanesi’ni inşa ettiklerini hatırlattı.  Yapılan güzelliklere bir yenisini daha eklemek adına şimdi de Somali’de kız yetimhanesi inşa etmeye karar verdiklerini söyleyen Yaman, projeye neden Eren Bülbül ismini seçtiklerini şöyle anlattı:

“Şehit Eren Bülbül, 15 yaşında olmasına rağmen bizlere kocaman yüreği ile 100 sene öncesinde Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen 15’lik dedelerimizi hatırlattı. Eren’in şehadetinin ardından milletimiz tek yürek oldu ve teröre geçit vermeyeceğini göstererek Eren’e sahip çıktı. Sosyal medya üzerinden başlatılan ‘İyi Ki Varsın Eren’ söylemi tüm kesimleri birleştiren bir ifadeye dönüştü. Bu anlamda Eren, herkese ve özellikle de gençlere örnek oldu. Bizler de Eren Bülbül’ün anısını yaşatmak için onun ismini bu yetimhaneye verdik.”

eren-bulbul-yetimhanesi-afisi.jpg

Yetimhane, bağışçılarını bekliyor

Hayırseverler, Somali’de inşa edilecek olan Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi, bütün operatörlerden “EREN BÜLBÜL” yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “Eren Bülbül” açıklaması ile birlikte Eren Bülbül isminin Afrika’da yaşatılmasına bir nebze olsun katkıda bulunabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022