İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
10 bin Yemenli aileye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, krizin devam ettiği Yemen’de kumanya, su, ekmek, battaniye ve mont dağıtımında bulundu. Yardımlardan 10 bin aile istifade etti.
Yemen 24.02.2020

Dünya üzerinde yaşanan insani krizlerin en şiddetlisine sahne olan Yemen’de problem, her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkenin yüzde 80’i insani yardıma muhtaç durumda yaşam savaşı veriyor. Artan karışıklıklar nedeniyle aileler yerinden ediliyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da 2020 yılında da Yemen’deki insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İHH Yemen’de 5 farklı projeyi hayata geçirdi. İHH, hayırseverlerin destekleriyle Yemenli 10 bin mazlum aileye; kumanya, su, ekmek, battaniye ve mont dağıtımında bulundu.

10-bin-yemenli-aileye-yardim1.jpg

3 bin 300 adet kumanya, 152 tanker su, 40 bin 850 ekmek, bin 840 adet battaniye, bin 390 adet mont yardımı; Yemen’in Taiz, Cevf ve Marib şehirlerinde dağıtıldı.

10-bin-yemenli-aileye-yardim2.jpg

İHH ekipleri ayrıca Sana’dan göç etmek zorunda kalan 100 aile için çadır kurulumu yapacak.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yemen halkı yardım bekliyor

Bağış yaparak Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına YEMEN açıklaması ile yardım edebiliyor.

10-bin-yemenli-aileye-yardim3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024