İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kapadokya’dan Suriye’ye 115. Yardım TIR’ı
İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüleri tarafından, "Kapadokya'dan Halep'e Nevşehir Halkı Elele" sloganıyla yürütülen kampanya çerçevesinde Nevşehir'den Suriye'ye bakliyat ve kuru gıda taşıyan 115. yardım TIR’ı gönderildi.
Suriye 09.05.2014

İç savaşın sürdüğü Suriye'deki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için İHH Nevşehir Gönüllüleri tarafından başlatılan "Kapadokya'dan Halep'e Nevşehir Halkı El Ele" kampanyası sürüyor. Kampanya çerçevesinde Nevşehirli hayırseverlerden toplanan kuru gıda, battaniye ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinin içerisinde bulunduğu 115. Yardım TIR’ı Gülbahçe önünde düzenlenen törenle Suriye'ye uğurlandı.

TIR'ın hareketi öncesinde yapılan dua töreninde konuşan İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, kampanyaya başladığı ilk günden itibaren büyük destek veren Nevşehir halkına teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bu güne kadar Suriyeli kardeşlerimiz için 114 tır yardım malzemesi gönderdik. Bu gün 115. Yardım TIR’ımızı göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yardımlarımız devam edecek. Dileğimiz Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin biran önce huzura kavuşmaları" dedi

TIR uğurlama töreni Nevşehirli karikatürist-ressam Zafer Yavuz tarafından da kağıda döküldü. Yavuz'un 115'nci yardım TIR’ını uğurlama merasimini anlatan temsili karikatür büyük beğeni topladı.

Öte yandan, Nevşehir'de sürdürülen yardım kampanyası çerçevesinde 2 TIR'ın alabileceği kadar bakliyat ve kuru gıdanın da depoda hazır bulunduğu önümüzdeki günlerde Suriyeli mazlumlara ulaştırılmak üzere gönderileceği de kaydedildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024