İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
11’inci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’den İHH’ya Ziyaret
11’inci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül İHH İnsani Yardım Vakfı’na nezaket ziyaretinde bulunarak vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldı.
03.10.2014

11’inci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül İHH İnsani Yardım Vakfı’na nezaket ziyaretinde bulunarak vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldı.
[videoGaleri-516]
Cuma namazını Fatih Camii’nde kılan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Cuma namazından sonra İHH İnsani Yardım Vakfı genel merkezini ziyaret etti. Sayın Gül’ü burada İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve İHH yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye ve dünya çapında yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verildi. Ziyarette özellikle kendisine yetim çalışmaları ve eğitim projeleriyle ilgili de bilgiler verildi.


11. Cumhurbaşkanımızdan İHH’ya kurban bağışı
İHH İnsani Yardım Vakfı'na ziyarette bulunan 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, kurban bağışlarını da İHH'ya yaptı. Sayın Gül'ün hem kendisi adına hem de eşi Hayrunnisa Gül hanım adına yaptığı kurban bağışları Doğu Türkistan ve Filistin'de kesilecek.


Yetim çocuklara özel ilgi gösterdi
Sayın Gül’e ziyarette özellikle kendisine yetim çalışmaları ve eğitim projeleriyle ilgili de bilgiler verildi. Projeler hakkında bilgi alan Sayın Abdullah Gül, “Sivil toplum örgütlerinin hepsinin faaliyetleri tabi ki çok takdir edilir ama bunların içerisinde en değerli olan şüphesiz ki insani yardım faaliyetleridir. Bu çerçevede İHH' nın çalışmalarını hep çok yakinen takip ettim her zaman destekledim ve Dünya'nın dört bir yanına gittiğimde faaliyetlerini görmekten daima gurur duydum. Dolayısı ile emeği geçen bütün arkadaşları, herkesi tebrik ediyorum. İHH'nın şimdi özellikle eğitime, eğitimde de kimsesiz çocuklara, yetimlere öncelik veriyor olması ve bu çerçevede yeni bir program geliştiriyor olması her türlü takdirin üstündedir. Bunu hepimiz, bütün gücümüzle desteklememiz lazım. En kıymetli hizmet de en muhtaç olana götürülen hizmettir. Şüphesiz en muhtaç olanlar da annesiz babasız çocuklar yani yetimlerdir.

Dolayısıyla İHH'nın bu yönde olağanüstü bir hizmet yaptığını görüyorum. İnanıyorum ki herkes bunun değerini bilecek ve elinden gelen her türlü katkıyı sağlayacaktır. Bir kez daha tebrik ediyorum, Allah razı olsun. Hem bu dünyada hem öbür dünyada en büyük kazanç bu hizmetler” dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 11’inci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e ziyaret sırasında üzerinde Kur’an-ı Kerim ayetleri bulunan bir levha hediye etti. Afrika’dan özel olarak getirtilen ve oradaki İHH’nın desteklediği yetim öğrenciler tarafından yapılan eğitimde kullanılan Afrika’ya özgü Luh(levha) Sayın Gül’e takdim edildi.

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024