İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
20 bin yetime kışlık yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle Türkiye’de ve iç savaşın devam ettiği Suriye'de yaşayan 20 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulundu.
Suriye, Türkiye 28.12.2017

Dünya üzerinde savaş ve doğal afetlerle, yoksulluklarla sarsılan coğrafyaların çocukları, zorlu hayat koşulları içerisinde Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle hayatlarında olumlu değişiklikler yaşıyorlar. İHH İnsani Yardım Vakfı da dünya üzerinde destek verdiği yetim çocukları, kış aylarında soğuktan üşümemeleri için kışlık kıyafetlerle sevindiriyor.

Bu kapsamda İHH, yurt içinde ve Suriye’de yaşayan 20 bin yetime kışlık kıyafet desteğinde bulundu.

20-bin-yetime-kislik-yardim-1.jpg

Dağıtımlar 15 ilde ve Suriye’de gerçekleştirildi

İHH Yetim Birimi Başkanı Reşat Başer, yaptığı açıklamada havaların soğumasının ardından, Türkiye ve Suriye'de yaşayan yetim çocuklara kışlık kıyafet yardımı için çalışmaya başladıklarını söyledi.

Toplamda 20 bin yetim çocuğa kışlık kıyafet desteği verdiklerini bildiren Başer, “Dağıtımlarımız Türkiye'nin 15 ilinde ve iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirildi. Türkiye'de 6 bin, Suriye'de de yaklaşık 14 bin yetime kışlık kıyafet ulaştırmış olduk” dedi. İHH'nın Türkiye'de 75 ildeki 15 bin yetimin hamiliğini üstlendiğini hatırlatan Başer, şunları kaydetti:

“Türkiye'de bulunan yetimlerimize gıda, eğitim ve sağlık gibi alanlarda destek veriyoruz. Vermiş olduğumuz desteğin düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla 2007 yılından bu yana 'Sponsor destekleme sistemi' adı altında çalışmalarımızı yapıyoruz. Yetimlere yönelik çalışmalarımız bağışçılarımızın destekleriyle devam ediyor.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

20-bin-yetime-kislik-yardim-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024