İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye Kilis'ten 22 yardım tırı daha giriş yaptı
"Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında toplanan insani yardımlar, 22 TIR'lık konvoyla Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.
Ortadoğu, Suriye 25.02.2013

İçinde İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 4 TIR'lık yardım malzemelerinin de bulunduğu konvoy yapılan tören sonrası Suriye'ye hareket etti.

Suriyelilerin işlemleri ile ilgili olarak Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Merkez Valisi Veysel Dalmaz yardımların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, yardımların baskı ve şiddet altında kendi ihtiyacını gidermekte zorlanan Suriye halkına hayırlı olmasını diledi.

Suriye kriz masası kurulmalı

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay da Suriye'nin 20 milyon insanına yardım götürme noktasında artık Türkiye'nin sivil toplum örgütlerini aşan bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Sağlık ve insani yardım taleplerinin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Atalay, ''Burada bizim yapmamız gereken en önemli şey, İslam dünyasının Kızılay teşkilatları ve sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de acil bir şekilde insani yardım konferansında toplanması gerekiyor. Suriye kriz masasının bir an önce kurulması gerekiyor.'' dedi.

Konuşmaların ardından, kampanya kapsamında Türkiye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İnsani Yardım Platformu'nun girişimleriyle toplanan insani yardımların yüklü olduğu 22 tır Suriye'ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025