İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
26 Mayıs Çarşamba
Çok yoğun bir gün geçirdik. Daha gemimiz Antalyadan hareket bile etmeden yaşadığımız bu yoğunluğun nedeni tabii ki İsrailin, insani yardım filosunu vuracağı ya da engelleyeceği şeklindeki açıklamaları
27.05.2010

Çok yoğun bir gün geçirdik. Daha gemimiz Antalya'dan hareket bile etmeden yaşadığımız bu yoğunluğun nedeni tabii ki İsrail'in, insani yardım filosunu vuracağı ya da engelleyeceği şeklindeki açıklamaları. Mavi Marmara gemimizin yanaştığı limandan gazeteciler eksik olmadı. Biri gitti biri geldi. Hatta öyleki televizyonları canlı yayın sırasına alıp canlı yayının süresini 10-15'er dakika ile sınırlamak zorunda kaldık. Peki İsrail'in bu tehditleri bizi ne derece etkiliyor? Eğer size bu gün neler konuştuğumuzu ve yaptığımızı anlatırsam sanırım bu sorunun cevabını vermiş olurum.

İsrail'in tehdit dolu haberlerini televizyonlarda dinlerken, arkadaşlarımızdan birisi “hadi arkadaşlar yakında bir koy var yüzmeye gidelim” dedi ve arkadaşlarımızın büyük bir kısmı denize gitti. Hatta orada denizde yapılabilecek ne kadar Türk geyiği ve şakası varsa hepsini yapmışlar. Bir ara arkadaşlarımızdan biri diğerine: “Abi bak şimdi dalıp bacaklarının arasından geçeceğim” demiş. Diğer arkadaşımızda o tam bacaklarından geçerken üstüne basıp bir süre bekletmiş. Neredeyse İsrail'e gerek kalmadan bir fire verecektik. Sorduk “niye böyle bir şey yaptın” diye “Abi arkadaşımız bacaklarımın arasından geçerken o sırada aklıma İsrail'in tehditleri geldi. Gayri ihtiyari üstüne basmışım, pardon bir daha olmaz” dedi. Neyse helalleştiler de olay tatlıya bağlandı.

Gemide bir masa tenisimiz var. Denize gitmeyen arkadaşların bir kısmı vaktini tenis oynayarak geçirdi. Zaman zaman heyecanlı maçlar oluyor. Bu gün ki maçta arkadaşımızın biri iki top kırdı. Rakibi artık topu karşılamayı bırakmış kendisini korumaya çalışıyordu. “Ne yapıyorsun?” dedik. “Biraz yavaş ol”. “Abi haberler beni çok gerdi. Birden nerede olduğumu unuttum, habire çakıyorum” dedi. Neyseki rakip arkadaş küçük sıyrıklarla maçı bitirebildi. 

Tanıtım ekibimiz gemideydi. 5 dakika içinde gemiyi, insani yardım filosuna destek veren ülkelerin bayrakları ile donatıp her zaman söyledikleri gibi tanıtımın farkını ortaya koydular. Onlarda İsrail'in tehtidlerinden çok etkilenmişlerdi. Hatta bir ara korkularını bastırmak için şarkı söylediklerine bile şahit oldum. 

[video-68]

Ezgilerini çok beğendiğimiz sanatçı Mikail gemimizde. Dedim ki “Üstad sizden bu filoya gönül veren insanlar için bir ezgi rica ediyorum.” O da sağolsun kırmadı. Hatta geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Bahattin Yıldız abimize yazdığı bir şiiri de ezgisizin başına koyarak bizi ödüllendirdi. Belkide bu şiiri ilk defa burada dinleyeceksiniz.

[video-69]

İsrail'in tehditlerinin bizi ne kadar etkilediğine ciddi bir cevap verecek olursak yukarıda da bahsettiğim gibi hiç etkilemiyor. Kendi aramızda konuşmuyoruz bile. Tahmin bile yürütmüyoruz. Herkes “Allah daha iyi bilir” deyip geçiyor.  

 

ANTALYA BASIN TOPLANTISI

[video-67]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024