İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Rojava ve Kobani’ye 27 yardım TIR’ı
İHH İnsani Yardım Vakfı son bir ay içinde Kürtlerin yoğun yaşadığı Rojava'da, 13'ü Kobani bölgesinde olmak üzere 27 TIR insani yardımı dağıttı.
Suriye 18.08.2014

Suriye'de savaş mağduru halka yönelik insani yardım çalışmaları sürüyor. Vakfımız tarafından Suriye'de Kürtlerin yoğun yaşadığı Rojava ve Kobani bölgelerine son bir ayda 27 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

Suriye’deki iç savaştan dolayı zor günler geçiren bölge halkına içerisinde gıda, temizlik, süt, bisküvi ve çocuk maması bulunan insani yardım kolileri İHH ekipleri tarafından dağıtıldı.

Yardımlardan dolayı çok sevinen mağdur halk, İHH ekibine ve yetkililerine Kürtçe “Em pîr şükur dîkîn jî İHH’yêre” teşekkür etti.



Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, savaşın başladığı 2011 yılından beri Rojava bölgesine yardım yaptıklarını ancak tek seferden en büyük yardımın bu olduğunu belirtti.

Rojava’ya şimdilik 27 TIR yardımın dağıtıldığını ve devamının geleceğini kaydeden Atila, hedeflerinin bölgeye en az 100 tır yardım yapmak olduğunu söyledi.



Yardım yaparken asla etnik ve mezhep ayrımı yapmadıklarını, mağduriyet durumlarına göre yardımların yapıldığını, yardımların da İHH ekipleri tarafından mağdur olan halka kendi elleriyle dağıtıldığını vurgulayan Atila, Kobani ve köylerinde 13 TIR yardım dağıttıklarını halkında bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu halen arayıp kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Atila, ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım ulaştırabilmek için hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024