İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan 2 kıtada 3 cami daha
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2’si Burkina Faso, biri de Sri Lanka’da olmak üzere toplam 3 camiyi daha Müslümanların hizmetine sundu.
BurkinaFaso, SriLanka 30.08.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2’si Burkina Faso, biri de Sri Lanka’da olmak üzere toplam 3 camiyi daha Müslümanların hizmetine sundu.

37 ülkede 200’e yakın cami açarak Müslümanların daha uygun ortamlarda ibadet etmesine vesile olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Asya ve Afrika kıtalarında 3 yeni cami projesine daha imza attı.

Sri Lanka’ya bir armağan daha: Müşfika Özer Camii

Güney Asya ülkesi Sri Lanka’da yapılan Müşfika Özer Camii, ülkenin doğusunda yer alan Kattankudy bölgesinde vakfedilmiş bir arazi üzerine inşa edildi.

Caminin faaliyete geçmesi ile beraber bölge halkına ihtiyaç duydukları, ibadetlerini huzur içinde yapabilecekleri temiz ve uygun bir ibadethane kazandırılmış oldu. İnsanlar, başta Cuma namazı olmak üzere, ibadetlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekleri, bir araya gelerek kaynaşabilecekleri ve geleceğe yön verecek olan çocukların sağlam bir dini eğitim alacağı bir mekâna kavuşmuş oldu.

Cemaat için bir buluşma noktası teşkil eden camiiler aynı zamanda İslam davetinin geliştirildiği bir merkez görevi de görmekte.

namaz-kilanlar.jpg

Burkina Faso’ya 2 camii

Misyonerlik faaliyetlerinin yoğun olarak gözlendiği Orta Afrika ülkesi Burkina Faso’da da 2 ayrı camiyi hizmete açan İHH, böylelikle misyonerlik faaliyetlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

İlk cami başkent Ouagadoudou’ya 280 kilometre uzaklıkta olan ve en yakın mescidin 10 kilometre uzaklıkta olduğu Dambatao köyünde inşa edildi. Mehmet Özer adı verilen cami, Türkiye’deki hayırsever bir ailenin destekleri ile bölge halkına kazandırıldı. Bir minare, 2 abdesthane bölümü (bay-bayan) bulunan cami, 2 tuvaletten müteşekkil.

cami-1.jpg

2’nci cami ise, başkent Ouagadoudou’ya 300 kilometre uzaklıktaki Mouhoun vilayetine bağlı Dora köyünde inşa edildi. Osmanlı Camii adını alan ibadethane, bir sene gibi kısa bir sürede tamamlandı ve yine 2016 yılında hizmete girdi. Caminin toplam alanı 120 metrekareden oluşuyor ve camide 1 minare bulunuyor.

cami-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024