İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
30 bin yetim dünyayı değiştirecek
27354 yetim çocuğun bakımını yapan İHH'dan dünyanın yetimlerine 230 proje.
26.12.2012

Projeyle öncelikle organ, fuhuş ve dilenci mafyalarının, misyoner yapıların ve savaş ağalarının hedefindeki çocuklarla ilgili tüm dünyada gündem oluşturulacak.

1 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek kampanya ile tüm dünyada yetim çocuklara yönelik 230 proje gerçekleştirilecek.

39 ülke ve bölgede 27.354 yetim çocuğu sponsor aile sistemi ile düzenli olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı 1 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında yetimler için 230 proje gerçekleştirecek.



İHH, iki aylık kampanya döneminde Türkiye’de 36 şehir, dünyada 39 ülke ve bölgede hayata geçireceği projelerle toplam 30 bin yetim çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Yetim Dayanışma Günleri programının ayrıntılarını öğrenmek için proje dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Kampanya kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da 16-31 Mart tarihleri arasında “Yetim Dayanışma Günleri” programı ile 23 ülke ve bölge ziyaret edilecek. Aylık 90 TL ile bir yetimin gıda, barınma, sağlık, eğitim gibi yaşamsal giderlerine ortak olan sponsor ailelerin eşlik edeceği İHH ekipleri arasında basın mensupları, fotoğrafçılar, kameramanlar ve gönüllüler de yer alacak.

Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler Ortadoğu’da; Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen, Afrika’da; Etiyopya, Malavi, Somali, Tanzanya, Asya’da; Afganistan, Arakan, Bangladeş, Keşmir, Moro, Pakistan, Patani, Srilanka, Balkanlar’da; Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Orta Asya’da ise Kazakistan ve Kırgızistan.

Yetim Dayanışma Günleri kampanyası kapsamında dünya genelinde 30 bin yetime ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen İHH Yetim Çalışmaları Birimi Koordinatörü Murat Yılmaz; “Bu çalışma bir sivil toplum kuruluşunun bu kadar geniş bir coğrafyada bu kadar kısa bir sürede icra ettiği en büyük projelerden birisi olacak.” dedi. Proje ile öncelikli olarak organ, fuhuş ve dilenci mafyalarının, misyoner yapılar ve savaş ağalarının hedef kitlesi durumunda bulunan yetim çocuklarla ilgili tüm dünyada gündem oluşturmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, ellerinden tutulan 30 bin yetimin dünyayı değiştirebileceğini ifade etti. Yılmaz ayrıca; İHH’nın beş kıtada icra edeceği bu projelerin devletlerin uyguladıkları sosyal politikaları etkileyeceğine, yetim ve terk edilmiş çocuklara yönelik faaliyetlerin daha disiplinli ve geniş bir çerçevede ele alınmasına vesile olacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Kampanya çerçevesinde İHH’nın yetim çalışmalarını yürüttüğü 39 ülke ve bölgenin 23’ünde Türkiye’den gidecek ekipler tarafından 16’sında ise bölgede bulunan partner sivil toplum kuruluşları ve İHH yetkilileri tarafından toplamda 230 adet proje gerçekleştirilecek.

Hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında; gıda, kıyafet, kırtasiye, yakacak, ev eşyası dağıtımı, sağlık taraması, eğitim ve kültür gezileri, yetenek ve bilgi yarışmaları, çeşitli kültür ve eğlence organizasyonları, moral-motivasyon programları, yetimhanelerin ihtiyaçlarının giderilmesi, yetim çocukların yaşadıkları evlerin tadilatı, evlilik çağına gelmiş gençler için düğün organizasyonu, çeyiz yardımları ve yetim ailelerini kalkındırma projeleri yer alıyor.

Yetim Dayanışma Günleri

Yetim Dayanışma Günleri İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışmaları kapsamında her yıl düzenlediği organizasyonlardan biri. İlk olarak geçtiğimiz yıl (2011) gerçekleştirilen Yetim Dayanışma Günleri her yıl mart ayında İHH’nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra ediliyor. Böylece yetim çalışması yürütülen ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve koşulların yerinde incelenmesi, yetimlere yönelik özel projeler gerçekleştirilmesi, gidilen bölgelerdeki partner kurumlarla birebir ilişkilerin geliştirilmesi, bu kurumlar aracılığıyla yürütülen yetim çalışmalarının yakından denetlenmesi ve raporlanması, kurumlara yetim çalışmalarında ileriye dönük önerilerde bulunularak yönlendirici olunması ve bölge ziyaretlerini gerçekleştiren ekipler arasında bulunan bağışçılar aracılığıyla sponsor-yetim ilişkisinin güçlendirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Türkiye’de 36 il ve dünya genelinde 39 ülke ve bölgeyi içeren Yetim Dayanışma Günleri programı, yetimlerle gönüllülerin kaynaşmasına aracı olmanın yanı sıra yetim sorununa tüm dünyada dikkat çekmek açısından büyük önem taşıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022