İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
300 çocuğa sağlık taraması
İHH, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve For Children, Kilis'in karşısında Suriye topraklarında yer alan Azez'deki Siccu kampında sağlık taraması yaptı.
Suriye 16.04.2019

Suriye’de savaş 8 yıldır devam ediyor. Bu süreçte 500 binin üzerinde insan hayatını kaybederken 1 milyondan fazla Suriyeli de yaralandı. İHH İnsani Yardım Vakfı ise savaşın başladığı günden bu yana Suriye içerisinde barınma, gıda, eğitim ve sağlık alanında bir çok projeyi hayata geçirdi. Son olarak ise AID ve For Children kurumuyla beraber Suriye’de 300 çocuğun göz ve genel muayenelerini gerçekleştirdi.

1.jpg

Bir göz doktoru, üç aile hekimi, bir eczacı ve bir optisyenden oluşan sağlık ekibi, kampta yaşayan 300 çocuğu muayene etti. İki gün süren sağlık taramasında, çocuklar öncelikle göz muayenesi ve ayrıca kronik hastalıklara yönelik sağlık taramasından geçirildi. Teşhis konulan çocukların ilaç tedavilerine başlanırken, göz muayeneleri yapılan çocuklara da optisyenler tarafından gözlükleri verildi. Ciddi göz rahatsızlığı olan çocukların ise Türkiye'deki hastanelere nakledileceği belirtildi. Muayene sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler vererek yüzleri güldürüldü.

Sağlık ekibinden göz doktoru Muhammed Emin Dursun, yaptığı açıklamada, iki gün boyunca savaş mağduru olan kamptaki çocukları muayene ettiklerini ve göz problemlerinin tanısını yapıp tedavi etmeye çalıştıklarını anlattı. Göz hastalıklarının yoğun olduğu kampta göz tembelliği, şaşılık, göz kayması, gözde lekelenme, kornea nakli ihtiyaçlarının olduğu kanısına vardıklarını belirten Dursun, "Hastaların bir kısmına gözlük tedavisi veriyoruz. Bazı hastalarımız bölgede tedavi imkanı bulabilseler de bir kısmı Türkiye'deki hastanelerde tedavi olmak zorunda" dedi.

3.jpg

AID'den aile hekimi İbrahim Hakkı Aydın da Siccu kampında çocuklara yapılması planlanan sağlık taramasını duyunca çok heyecanlandıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Programımız iki gün sürdü. Bu süre içinde 300 çocuğa ulaştık. Burada ne kadar ihtiyaç olduğunu gerek İHH gerek For Children gerekse AID olarak yaptığımız çalışmalardan biliyoruz. İhtiyaç sahibi insanlara ulaştığımızı görmek bizi mutlu ediyor. Kamplarda bulunan faaliyetlere destek veren herkesin hayrı kabul olsun."

4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024