İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
31 Mayıs: Ve insanlık yoluna devam ediyor
37 ülkeden farklı dil, din, ırk ve yaştan 700’ü aşkın insani yardım gönüllüsü ile Gazze’ye doğru yol alan Özgürlük Filosu, 31 Mayıs sabahında İsrail’in kanlı saldırısı ile karşılaşmıştı. İsrail’in ulu
31.05.2011

Gazze Özgürlük Filosu insanlık adına yola çıkmıştı. İsrail saldırısı insanlığı hedef aldı. Özgürlük Filosu’na gerçekleştirilen saldırının birinci yıldönümünde binlerce kişi Taksim’de buluştu. Şehit aileleri, filoya dünyanın farklı ülkelerinden katılan ve anma programı için İstanbul’a gelen onlarca kişi filoya yapılan saldırıyı bir kez daha kınadı, şehitlerini andı ve dünyaya Filistin’e destek mesajlarını gönderdi.

İsrail saldırısı tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmişti. Dünya tarihinde görülen büyük insanlık suçlarından biri olan ve çeşitli vesilelerle belgelenen bu olayda yaşananlar, İHH Kitap tarafından hazırlanan “Mavi Marmara/Gazze Özgürlük Filosu” ve “Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu: Yolcularla Söyleşiler” kitapları ile saldırının yıl dönümünde tarihe not düşüldü.

İsrail’in insanlığa saldırısı dünyayı ayağa kaldırmıştı

İsrail’in insani yardım filosuna saldırısı üzerine Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya, Balkanlar’a kadar on binlerce insan sokaklara döküldü, İsrail tüm dünya tarafından küresel bir itirazla protesto edildi. Caracas’ta, Dakar’da, Şah Alam’da dünyanın en doğusundan en batısına onlarca ülkede binlerce insan İsrail katliamını protesto etti. Takip eden süreçte ise İsrail’in gerçekleştirdiği saldırının hukuksuzluğu BM İnsan Hakları Konseyi tarafından oluşturulan Uluslararası Vaka İnceleme Heyeti’nin hazırladığı raporla belgelendi. Filo katılımcıları İsrail’in yargılanması için meseleyi Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşıdı, ulusal ve uluslararası mahkemelerde de davalar açtı. İsrail tarafından el konulan insani yardım malzemeleri ise BM gözetiminde Gazze’ye gönderilebildi.

Gazze Özgürlük Filosu genişleyerek yoluna devam ediyor

31 Mayıs’ın üzerinden bir yıl geçti, artık Gazze’de yaşananlar ve İsrail’in acımasız ambargosu dünyanın dört bir yanında yankı buluyor. Mısır, Gazze ile sınır olan Refah Kapısı’nı açarak temel ihtiyaçların bölgeye girişine izin verdi fakat İsrail ablukası devam ediyor. Ablukanın tamamen kalkması ve Gazzelilerin insanca yaşaması için ise II. Özgürlük Filosu demir alıyor… 100’den fazla ülkeden katılımcının yer alacağı, 22 ana organizatör tarafından düzenlenen yeni filo 15 gemi ile Haziran ayının sonunda Gazze’ye yola çıkacak.

Dünya üzerindeki milyonlarca insanın hak ve adalet arayışları devam edecek.

2. Özgürlük Filosu ön kabul formunu doldurmak için TIKLAYIN.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024