İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
31 Mayıs’ta Mescid-i Aksa için yürüyeceğiz
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara’nın yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta binlerce kişiyle yürüyüş yapacaklarını, aynı binlerle Mescid-i Aksa için de yürüyeceklerini söyledi.
Filistin, Türkiye 08.03.2014

Başkan Bülent Yıldırım, Sultangazi Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği İHH ve İnsani Diplomasi” başlıklı konferansa katıldı.

Sultangazi Belediye binasında düzenlenen konferansta konuşan başkan Yıldırım, İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara dikkat çekti.

“Biz Müslüman doğduk Müslüman yaşıyoruz ve inşallah Müslüman ölürüz” diyen Yıldırım, “Biz Müslümanız; Müslümanlar insan haklarını gasp etmez. Sokaktaki taşı kaldırmak da sevaptır; dünyanın öbür ucunda zulme uğrayan birisine yardım etmek de… Çünkü biz Allah’ın yeryüzündeki halifesiyiz” şeklinde konuştu.

Bilgi, bilgiye dayalı güç ve bunları sağlamak için iradenin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, “İslam coğrafyasında insanların Türkiye’den başka hiçbir yerde söz hakkı yok. Müslümanlar, hiçbir yerde seslerini çıkartamıyorlar” dedi.

Esma ve Furkan’ı hiç unutmadığını dile getiren Yıldırım, “İkisi de çok gençti ve ikisine de yeteri kadar zaman ayıramadım. Suriye hapishanelerinde şu an on binlerce Esma ve Furkan var, onlara çokça dua edin” diye konuştu.

Yıldırım, Mavi Marmara’nın yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta binlerce kişiyle yürüyüş yapacaklarını, aynı binlerle Mescid-i Aksa için de yürüyeceklerini söyledi.

“İylik Her Yerde” sloganı ile yola çıktıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Allah’ın birliğine iman ve H.z Muhammet (S.A.V) efendimiz onun elçisidir. Her Müslüman da bu dünyada bir halifedir ve İslam’a yakışır şekilde yaşamalıdır. Gençlik çok lezzetlidir ama çabuk geçer. Müslümanlığın kendisi bir bayramdır, eğlenin ama ölçüsü olmalıdır. Haram ve helal çizgisi bellidir.”

Yıldırım, 4’üncü dünya savaşının yaşandığını, Orta Afrika’da Müslümanların diri diri timsahlara atıldığını, kadınların, çocukların öldürüldüğünü belirterek Filistin ve Arakan’daki zulüme dikkat çekti.

Dünya da 200 milyon yetimin olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“İHH olarak bunların 40 binine ulaşabildik. Misyonerler ise Müslüman topraklarındaki bu yetimlere çok rahat ulaşabiliyor. Kimisi 1 milyon kimisi ise 3 milyon gibi azımsanmayacak sayıda yetime ulaşmış durumda. Özellikle Müslüman topraklarında. Önceden nüfusun yüzde 80’i Müslüman olan bölgeler; ---Afrika buna örnektir- Burada Müslüman nüfus yüzde 50’nin altına inmiş durumda. Sizin saçınızın tek bir teli ABD, İngiltere, İsrail devlet başkanlarından daha değerlidir.”

Programın sonuna doğru Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bülent Yıldırım’a teşriflerinden dolayı çiçek hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024