İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Şerefoğlu Külliyesi’nde 36 kişi İslam’ı Seçti
Vakfımız tarafından 2009 yılında faaliyete geçirilen Kamerun’daki Şerefoğlu Külliyesinde 36 kişi hidayete ererek İslam dinini seçti.
Kamerun 24.02.2011

Kamerun’un önemli ticaret merkezlerinden olan ve ülkenin yoğun nüfuslu şehri Doula’da 2009 yılında hizmete açılan Şerefoğlu Külliyesi bölgede yaşayan Müslüman halka rahat ve toplu bir şekilde ibadet etme imkânı sağlıyor. Ayrıca külliye bünyesinde bulunan ve 7 sınıftan oluşan okulda çocuklar eğitim görüyor.

Bölgenin en büyük mescidi olan külliyede 700 kişi aynı anda ibadet edebiliyor.

Doula Dotbasi bölgesi kanaat önderlerinden Adem Hamid, İHH’nın ve hayırseverlerin bu hizmetinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hamid, “Bu çalışma insanların sadece dünyalarına değil, ahiretlerine de bir ışık oluyor. Semtteki Hıristiyanların da sempatisini kazanan bu külliye, içinde çeşmesi ile insanların temiz ve sağlıklı su ihtiyacını da karşılıyor. Şuana kadar 36 kişi bu külliye nedeniyle Müslüman oldu ve bu sayı ileride daha da artacaktır. Türkiyeli hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026