İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şerefoğlu Külliyesi’nde 36 kişi İslam’ı Seçti
Vakfımız tarafından 2009 yılında faaliyete geçirilen Kamerun’daki Şerefoğlu Külliyesinde 36 kişi hidayete ererek İslam dinini seçti.
Kamerun 24.02.2011

Kamerun’un önemli ticaret merkezlerinden olan ve ülkenin yoğun nüfuslu şehri Doula’da 2009 yılında hizmete açılan Şerefoğlu Külliyesi bölgede yaşayan Müslüman halka rahat ve toplu bir şekilde ibadet etme imkânı sağlıyor. Ayrıca külliye bünyesinde bulunan ve 7 sınıftan oluşan okulda çocuklar eğitim görüyor.

Bölgenin en büyük mescidi olan külliyede 700 kişi aynı anda ibadet edebiliyor.

Doula Dotbasi bölgesi kanaat önderlerinden Adem Hamid, İHH’nın ve hayırseverlerin bu hizmetinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hamid, “Bu çalışma insanların sadece dünyalarına değil, ahiretlerine de bir ışık oluyor. Semtteki Hıristiyanların da sempatisini kazanan bu külliye, içinde çeşmesi ile insanların temiz ve sağlıklı su ihtiyacını da karşılıyor. Şuana kadar 36 kişi bu külliye nedeniyle Müslüman oldu ve bu sayı ileride daha da artacaktır. Türkiyeli hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024