İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
4. OICHF toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi
İslam İşbirliği Kuruluşları Mütevelli ve Yönetim Kurulu 4. Ortak Toplantısı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
20.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, felakete uğramış, tabi afet vb. sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış bulunan tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için işbirlikleri kurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen İHH, İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu (OICHF) ile birlikte İslam İşbirliği Kuruluşları Mütevelli ve Yönetim Kurulu 4. Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda kuruluşun temsilcisinin yanı sıra İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve OICHF Başkanı Abdulaziz bin Abdurahman Al Sani katıldı.

img_1730.jpg

“Önümüzde çok sıkıntılar var”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, katılımcıları İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. İslam dünyasının en ihtiyaç duyduğu şeyin herkesin kendi alanındaki birliği sağlaması olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Önümüzde çok sıkıntılar var. Görünen o ki artacak ve savaşlar da büyüyecek. Kadın ve çocuklar muhtaç durumda. Ne yazık ki fakirlik ve ihtilaf artmış durumda. Bunun için savaşın doğurduğu acıları gidermek hepimizin boynumuzun borcu. Kaynaklarımızı verimli kullanmak zorundayız. Bundan dolayı bu toplantıda bulunmaktan dolayı mutluyum.

İnşallah bu hayırlı çalışmaları yaparken hem finans açısından önümüzdeki engelleri kaldıracağız hem de daha verimli sonuçlar alabilmek için gayret etmeye devam edeceğiz. Hatay’daki Çocuk Yaşam Merkezi’nin açılışından yeni geldik. O yetimlerin gözüne baktığımda biz aslında az çalışıyoruz diyorum. Bu nedenle şuan ki toplantının hayırlar getirmesini umuyorum.”

Toplantı sonunda yine söz alan Yıldırım, “İslam Dünyası’nın toplantılarında stratejik konuşmaları özlüyordum. Burada herkes 3 – 5 dakika ile kendi tecrübelerini özetledi. Toplantımız bana umut verdi, inşallah hayırlı olur” diyerek konuklara teşekkür etti.

bulent-abi.jpg

“Sudan, Somali ve Suriye’de birlikte çalıştık”

İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Fonu (OICHF) Başkanı Abdulaziz bin Abdurahman Al Sani de “İHH ile birlikte lojistik anlaşma gerçekleştirmiştik. Bu kapsamda Afrika’da Sudan ve Somali özelinde ve Suriye’de yardım çalışmalarımızı İHH üzerinden gerçekleştirdik. Bu çalışmalardan dolayı İHH’yı kutluyorum” dedi. 

sani.jpg

2 kuruma plaket verildi

Programda İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından Al Anood El-Hayriyye’den Yusuf El-Hazim’e, OICHF Başkanı Abdulaziz bin Abdurahman Al Sani tarafından ise Kudüs Fonları Vakfı’ndan Munib El-Mısri’ye çalışmalarından dolayı plaket verildi.

odul.jpg

4 maddelik anlaşma imzalanmıştı

Geçtiğimiz aylarda Katar’da İHH İnsani Yardım Vakfı ve İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani Yardım Fonlar Birimi (OİCHF) arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren bir anlaşma imzalanmıştı. 4 maddeden oluşan anlaşma şartları şu şekildeydi:

  • İnsani Yardım Ajansı’nın kurulması
  • İnsani yardım çalışmaları için İnsan Üniversitesi kurulması
  • İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye olan ülkelerde ortak yetim çalışmaları
  • İnsani diplomasi alanında işbirliği

manset.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023