İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de 500 Filistinli mülteci çift evlendi
Suriye’de mülteci hayatı sürdüren 500 Filistinli çift, Yermük kampında düzenlenen toplu düğün töreniyle evlendiler. İHH evlenen çiftlere İstikbal Mobilya’nın bağışladığı 3 TIRlık çeyiz malzemesini hediye etti.
Ortadoğu, Suriye 27.07.2009

Ayrıca çift başı biner dolar olmak üzere 150 çifte toplam 150 bin dolarlık bir maddi yardım yapıldı. İHH ayrıca diğer kamplardaki mültecilere 15 TIRlık acil yardım malzemesi dağıttı.

Suriye’de mülteci hayatı sürdüren 500 Filistinli çift, Yermük kampında düzenlenen toplu düğün töreniyle evlendiler.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın da katıldığı düğüne İHH gönüllülerinden 100 kişi katıldı. Düğüne İstanbul, Konya, Kayseri, Adana, Zonguldak ve Diyarbakır’dan katılım oldu. Ayrıca Endonezya, Malezya, Norveç ve İsveç’ten de düğüne katılım oldu.

İHH evlenen çiftlere İstikbal Mobilya’nın bağışladığı 3 TIRlık çeyiz malzemesini hediye etti. Ayrıca çift başı biner dolar olmak üzere 150 çifte toplam 150 bin dolarlık bir maddi yardım yapıldı.  Türkiye’den gelen gönüllüler de evlenen çiftlere 50 bin dolarlık yardımda bulundular.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğün töreninde İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuştu. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise konuşmasında her zaman mazlumların yanında olduklarını belirterek sonuna kadar Filistin’in haklı davasının takipçisi ve destekçisi olacaklarını söyledi. Filistin ve Mescid-i Aksa’nın bir gün mutlaka özgürlüğüne kavuşacağını vurgulayan Yıldırım, “İnşallah bir gün gelecek bu görkemli düğünleri özgür Filistin’de yapacağız. Bizim kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Bizim için ölüm şahadet, sürgün ise hicrettir. Bunu unutmayın ki kalplerimiz her zaman bir atar” şeklinde konuştu.

 Mülteci kamplarına 15 TIRlık yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’de evlenen çiftlerin yanı sıra Tenf, Hol, Yermük,  Handenun, Halep, Hınıs gibi mülteci kamplarında kalan mültecilere de hayırsever iş adamlarının bağışladığı 15 TIRlık acil yardım malzemesini dağıttı. Böylelikle Ramazan öncesi bu mültecilerin de bir kısım ihtiyaçları karşılanmış olundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024