İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’nın kamplarında 50 bin Suriyeli yaşıyor
İHH’nın Suriye içerisinde bulunan 18 kampında çoğunluğu kadın ve çocuk 50 bin Suriyeli yaşıyor.
Suriye 18.12.2014

İHH’nın Suriye içerisinde bulunan 18 kampında çoğunluğu kadın ve çocuk 50 bin Suriyeli yaşıyor.

4 yılı aşkın süredir Suriye’de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Şehirler birer birer en kaza dönerken insanlar evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Yaşadıkları yerleri terk eden insanlar kısmen daha güvenli olan komşu ülkelerin sınırlarına sığınıyor. En büyük güvenli bölgelerden biriside Türkiye sınırı.

Türkiye sınırı boyunca yaklaşık 500 bin Suriyeli yaşıyor. Kimisi uzun süre kalırken bazılarıda saldırılar azalınca evlerine dönmeye çalışıyor. Büyük göç hamlelerin olduğu sınır hattında 200 bin insan ise kalıcı olarak hayatlarına devam ediyor.

Saldırılar başladığı andan itibaren çalışmalarına devam eden İHH, sınır hattında bulunan sığınmacılara yönelik kalıcı projeler oluşturuyor.

Çoğu zaman dışarıda, ağaçların altında kalmak zorunda olan insanlara, sığınabilecekleri evler kuruluyor.

Sınır ötesinde kurulan konteyner ve çadırkentlerde yemekhane, sağlık ocağı, cami, okul, çocuklar için oyun parkları ve yeşil parklar yer alıyor.

.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024