İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
550 Suriyeli öğrenci okullarına kavuştu
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kocaeli Körfez Belediyesi, Suriye Azez’de terör örgütleri tarafından yıkılan okulun yerine 550 öğrenci için yeni eğitim yuvası inşa etti.
Suriye 22.09.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından Suriye'de yaşanan çatışmalarda kullanılamaz hale gelen Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez’e bağlı Burakatı Köyü’ndeki Burakatı Ortaokulu, onarılıp tekrar eğitime kazandırıldı.

Körfez Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Suriye’de terör örgütlerinin saldırıları sonrasında yıkılan Azez’in Türkmen köyü Burakatı Köyü’ndeki okulun yenilenmesi için meclis kararı almış, karar tüm üyelerin oy birliği ile kabul edilmişti. İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında 7 derslikli ve 380 öğrenci kapasiteli Burakatı Köy Okulu tamamlandı ve düzenlenen törenle hizmete açıldı. 380 öğrenci kapasiteli okulda ikili öğretim ile toplam 550 öğrenci eğitim görecek.

ic.jpg

Suriye’nin Azez kentindeki açılışa Körfez’den de geniş bir heyet katıldı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ve Levent Yılmaz, AK Parti, MHP ve CHP’li meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, daire müdürleri, İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, STK temsilcileri, ünlü isimler ve basın mensupları kafilede yer alırken; Kilis Vali Yardımcısı ve Azez koordinatörü Hakan Yavuz Erdoğan da açılışa katıldı.

Körfezli heyet açılış öncesi ilk olarak İHH’ın Kilis’teki lojistik merkezine geçti ve Körfez’den bölge için yola çıkan TIR’ları karşıladı. Yardım TIR’ları önünde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Körfez Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz” dedi. Daha sonra Azez’e geçen heyet, okulun açılışının gerçekleştirileceği Burakatı Köyü’ne geçti. Suriyeli minikler heyeti Türk bayrakları ile karşılarken, bir yandan da düzenlenen eğlence ile tekrar çocuk olduklarını hatırladılar.

belediye-baskani.jpg

Açılışta konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Suriye’deki müslüman kardeşlerimizin uğramış oldukları gerçekten büyük bir yıkım. Suriye’de yerle yeksan olmuş her taraf özellikle bu Azez bölgesinde Türkmen kardeşlerimizin nüfusça yoğun olduğu bir bölge. Bu köyümüzde Barakatı köyümüzde okulumuz tamamen harap olmuştu. Biz burada 7 derslikli okulumuzu yani 380 öğrenci kapasiteli okulumuzu inşa ettik. Keşke imkânlar olsa buraya daha çok yatırım yapabilsek” dedi.

Okul hayali gerçekleşen Suriyeli Yahya ise Başkan İsmail Baran’a teşekkür etti. “Sonuna kadar okuyacağım” diyen Yahya, “Terör örgütlerinin geldiğini görünce gittik buradan. Çadırlara gittik. Okulumu yıktılar. Okumayalım diye okulumuzu yıktılar. Günümüzü oyun oynayarak geçiriyoruz. Allah razı olsun okulumuzu yapanlardan. Hayalim ise doktor olmak” dedi.

İHH Marmara Bölge Koordinatörü Ruhi Ademoğlu da “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bölgede yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Bu okulun mimarı olan Yahya kardeşimiz Türkiye'ye seslenmiş ve ‘Okulumuz yok’ demişti. Elhamdulillah bu sesi Körfez belediyesi duydu ve okulun yapımı için harekete geçti. Ortak yürüttüğümüz çalışmalarla şu an okulumuz eğitim vermeye hazır.” dedi.

detay.jpg

Körfez Belediyesi tarafından ayrıca okuldaki çocuklara kırtasiye yardımı yapılırken, şenlik kapsamında da tüm çocuklara futbol topu dağıtıldı. İkbal Gürpınar ve Senai Demirci gibi isimlerin de katıldığı şenlikte, akrobasi gösterisi de vardı. İHH yetkilileri de Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a bölgeye kazandırılan okul dolayısıyla teşekkür etti. Heyet daha sonra bölgedeki kampları ve yapılan çalışmaları inceledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024