İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
60 avukat davalar için İstanbul’da buluştu
Mavi Marmara ve diğer beş gemideki aktivistleri savunmak üzere 25 farklı ülkeden 60 avukat İstanbul’da buluştu. Avukatlar, Akgün otelde düzenledikleri basın toplantısında İsrail’in kanlı saldırılarına
Filistin, Türkiye 16.07.2010

Gazze’ye insani yardım malzemesi götürürken uluslararası sularda İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan Mavi Marmara ve diğer beş gemideki aktivistleri savunmak üzere 25 farklı ülkeden 60 avukat İstanbul’da buluştu.

Avukatlar kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde izlenecek yol haritasını belirlediler.

Akgün otelde bir basın toplantısı düzenleyen avukatlar, gemide vatandaşı bulunan İsrail dâhil 36 ülke mağdurları için hukuk mücadelesi vereceklerini belirttiler.

Avukatlar, basın toplantısında İsrail’in kanlı saldırılarına maruz kalan aktivistleri belirledikleri ortak bir yol haritası çerçevesinde savunacaklarını belirttiler. Basın toplantısına İsrail buldozerleri altında hayatını kaybeden Amerikalı aktivist Rachel Corrie’nin avukatı da katıldı.

İsrail, ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, İsviçre, Güney Afrika, Mısır, Belçika, Endonezya, Cezayir, Kuveyt vb. ülkelerinden gelen avukatların hazırladıkları basın açıklamasını Elmadağ Hukuk Bürosu’ndan avukat Ramazan Arıtürk okudu. Arıtürk, evrensel hukukun değerlerine ve ilkelerine dayalı bir yol izleneceğine vurgu yaptı. Uluslararası hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmeyi ve uluslararası hukuk anlayışına yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçladıklarını belirten Arıtürk, hukuka inanan vicdanlı insanlar ile hukuk tanımazlara karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Ramazan Arıtürk, yapılacak hukuki mücadelenin kesinlikle İsrail halkına karşı olmadığına dikkat çekti. Arıtürk, “Mağdur olan İsrail vatandaşları olsaydı biz yine aynı tavrı gösterirdik. Bu birliktelik bir takım art niyetlilerin nitelendirdiği gibi bir nefret zirvesi değildir” dedi.

Arıtürk, İsrail saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan ve diğer 8 şehidin aynı şekilde savunulacağını kaydetti. Ramazan Arıtürk, bazı ülkelerde davaların açıldığını, bazı ülkelerde ise davaların açılması için son aşamaya gelindiğini belirtti. Arıtürk, uluslararası bir komisyon kurulması ve uluslararası bir dava açılması için de çalışmalarına başladıklarını söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024