İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
60 hafızın yeni yuvası
İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’da dilenerek hafızlık yapmak zorunda kalan 60 öğrencinin barınma, eğitim ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Ramadan Hafızlık Merkezi’ni hizmete açtı.
Afrika, BurkinaFaso 22.10.2020

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso’da Müslüman aileler, çocuklarını maddi imkansızlıklar nedeniyle devlet okuluna gönderemiyor. Aileler de çareyi, evlatlarını Kur’an Kursları’na göndermekte buluyor. Fakat kurslardaki yetersiz ve sağlıksız şartlar nedeniyle hafızlık öğrencileri, hem eğitimlerini devam ettirebilmek hem de beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla şehir merkezlerinde dilenmek zorunda kalıyorlar.

Öğrencilere kayıtsız kalınmadı

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle bu öğrencilere kayıtsız kalmadı ve Ramadan Hafızlık Merkezi’ni hizmete açtı. 60 hafızlık öğrencisinin barınma, eğitim ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri merkezdeki derslere gün içerisinde ayrıca 40 öğrenci de gelebilecek. Merkezden; yatılı 60, gündüzcü 40 öğrenci olmak üzere toplamda 100 öğrenci istifade edecek.

Merkezde ayrıca cami, su kuyusu ve okul bulunuyor. Başkent Ouagadougou’dan yaklaşık 400 km uzaklıktaki ülkenin ikinci büyük şehri Bobo-Dioulasso’da hizmete giren kompleks, hem bünyesinde bulundurduğu cami ile aynı anda 500 kişiye ibadet olacağı sağlayacak hem de açılan su kuyusu ile yapıyı merkezi bir konuma taşıyacak.

60-hafiz-artik-dilenmeyecek10.jpg

123 ülkede faaliyetler sürecek

İHH, hayırseverlerin destekleriyle dünyanın 123 ülke ve bölgesinde cami, mescit, kurs, okul, yetimhane, yurt ve su kuyusu gibi kalıcı eserler açmaya devam edecek.

60-hafiz-artik-dilenmeyecek3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024