İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan OAC’li mültecilere 60 ton yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) yaşanan katliamların ardından evlerini terk ederek komşu ülkelere sığınan mültecilere bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında ilk etapta mültecilere 60 tonu bulan yardım malzemesi dağıtılırken bu yardımlardan yaklaşık 14 bin kişi istifade etti.
Afrika 23.05.2014

OAC’de Müslümanlara yönelik saldırılar bütün hızıyla devam ediyor. Saldırılar nedeniyle OAC’nin başkenti Bangui’deki Müslüman nüfusun büyük çoğunluğu ülkeyi terk etti. Şehirde kalan çok az sayıda Müslüman ise her an ölüm tehdidi altında. OAC’de olayların başladığı günden bugüne çok sayıda Müslüman katledildi. Kaç Müslümanın öldürüldüğüne dair hala net bir rakam yok. Olayların başladığı ilk zamanlar bölgeden gelen görüntüler insanın kanını donduran cinsten. Çocukların boğazlarının kesilmesi, hamile kadınların karınlarının deşilmesi, sokak ortasında linç edilen Müslümanların bedenlerinin ateşe verilmesi gibi vahşet görüntüleri bölgede artık olağan olaylar haline geldi.

OAC’de yaşayan ve öldürülmekten korkan Müslümanlar evlerini yurtlarını terk ederek çevre ülkelere sığınmaya devam ediyorlar. Bazen bu kaçış bile yeterli olmuyor. Kaçarken yakalananların otobüsleri durduruluyor ve oracıkta öldürülüyorlar. “Şanslı” olanlar ise ülke sınırlarını geçerek Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Çad, Kamerun gibi ülkelere sığınıyorlar.

Ancak burada da onları zorlu şartlar bekliyor. Yerleştikleri ilk yerler onlar için bir anda kamp oluyor. Kendi imkânlarıyla bezden çalıdan kendilerine kalacak yerler yapıyor, burada da açlık ile mücadele ediyorlar.

ÇAD’DAKİ MÜLTECİLERE YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı da ülkelerini terk eden OAC’li Müslümanlara yönelik aylar önce yardım kampanyası başlatmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri kampanya kapsamında ilk olarak Çad'da 10 bin kişinin kaldığı Gore ve Dobe kamplarında Gıda ve hijyen paketlerinden oluşan yardım malzemeleri dağıttı. Kampa şu ana kadar sadece BM’nin sadece bir defa ilaç yardımı olmuş. Onun dışında yardım alamamışlar.

İHH ŞİMDİ DE KAMERUNDA’Kİ MÜLTECİLERİN YANINDA

İHH ekipleri bu kez de Kamerun’un Garaboley bölgesindeki mülteci kamplarında bir dizi yardım çalışması gerçekleştirdi.

İHH ekipleri pirinç, makarna, şeker, tuz, yağ, salça, hijyen malzemeleri ve elbiseden oluşan yaklaşık 60 tonluk yardım malzemesi dağıttı. Bu yardımlardan ilk etapta yaklaşık 14 bin kişi istifade etti.

İHH ekipleri yapılan yardımların yanı sıra kamplarda gözlem yapma fırsatı bularak diğer ihtiyaçları da belirledi. İHH İnsani Yardım Vakfı, Kamerun ve diğer ülkelere sığınan OAC’li mültecilere yardım ulaştırmaya devam edecek.

Kamerun’da şu an 100 binden fazla Orta Afrikalı mültecinin olduğu tahmin ediliyor. Mülteciler Kamerun’un Bertoua, Garaboley, Magganga, Angavi, Fooda bölgelerinde kurulmuş mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyorlar. Sınırdan geçişler ise her gün devam ediyor.

Orta Afrika'ya bağışta bulunmak için lütfen tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024