İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
7. Feta Ödülleri Mavi Marmara’ya verildi
2005 yılından itibaren düzenlenen “Dünya Feta Günü” ve “Feta Ödülleri”nin yedincisi Mavi Marmara’ya verildi. Mavi Marmara gemisinde düzenlenen törende ödüller “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım”
Filistin 06.06.2011

İnsanlığın ortak vicdanı Mavi Marmara

2005 yılından itibaren düzenlenen “Dünya Feta Günü” ve “Feta Ödülleri”nin yedincisi Mavi Marmara’ya verildi. Haliç’te bulunan Mavi Marmara gemisinde düzenlenen törende dünyamızdaki tüm acılara duyarlı, insanlık vicdanının, barış merkezli hareketi olan Mavi Marmara gemisinin, “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” çağrısıyla çıktığı yürüyüşünün geleceğe dair insanlığın ümitlerini daha güçlendirdiğine özellikle vurgu yapıldı.

EDEP, KARDEŞLİK, MERHAMET FETALARI ŞEHİTLERİN AİLELERİNE

Bu yıl 7. si düzenlenen Feta Ödülleri, Mavi Marmara gemisinde, “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” seferine katılan yolculara, şehitlerin ailelerine ve bazı organizasyonlara verildi. Ödüller için Mavi Marmara gemisinin içinde bir tören düzenlendi. Furkan Doğan’ın ailesinin “Edep Fetası” dalında ödül aldığı törende Kardeşlik Feta’sı farklı ülkelerden gelen gemi katılımcılarına, Güven Feta’sı geminin kaptanlarına, Merhamet Feta’sı Uluslar arası Doktorlar Birliği’ne, Sanat Feta’sı gemideki bütün sanatçılara, Yiğitlik Feta’sı Necdet Yıldırım’ın ailesine, Hoşgörü Feta’sı gemideki farklı dinlerden olan katılımcılara, Cömertlik Feta’sı Cengiz Songür’ün ailesine, Tevazu Feta’sı Cevdet Kılıçlar’ın ailesine, Girişimcilik Feta’sı gemideki bütün katılımcılara, Proje Feta’sı Sosyal Hayattaki yerimi grubuna, Aydın Feta’sı gemideki yazarlara, Adalet Feta’sı Mavi Marmara davasının avukatlarına ve İrfan Feta’sı da Ali Haydar Bengi’nin ailesine verildi.

TEBESSÜM FETA’SI AKYÜZ, AZİM FETASI TOPÇOĞLU AİLESİNE

Tebessüm Feta’sının Cengiz Akyüz’ün ailesine verildiği ödül töreninde Azim Feta’sı Çeti Topçuoğlu’nun ailesine, Tecrübe Feta’sı İbrahim Bilgen’in ailesine, Batış Feta’sı Dünya Barış Gönüllülerine, Şefkat Feta’sı Fahri Yaldız ve Eğitim Feta’sı da Deneme Şiir Yarışması Organizasyonu’na verildi. Törende konuşan Feta Girişim Grubunun Sözcüsü Rüstem Budak,  bu yıl 7. si düzenlenen Feta Ödülleri organizasyonu aracılığıyla değerler merkezinde hayatı tüm yönleri ile kuşatan rengârenk bir tablo oluşturmak peşinde olduklarını söyledi. Budak; “Her alana dokunmak, insanımıza gerçek rol modeller oluşturmak, rozetlerin ve her türlü simgeleştirmeye dayalı kategorize edici tavırların karşısında, insanın kişilik ve karakter özelliklerine vurgu yapmaktayız. Yaşam yolculuğuna örneklikler oluşturmak, sinerji meydana getirmek ve Feta Medeniyeti Yürüyüşü’nde cesaretimizi artırmak amacıyla belirli değer alanlarında çok değerli insanlarımızı Türkiye ve Dünya kamuoyunun dikkatine sunarak, iyi bir dünya bırakma iradesine katkıda bulunmak düşüncesindeyiz” diye konuştu.

İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANI MAVİ MARMARA

Dünyamızdaki tüm acılara duyarlı, insanlık vicdanının, barış merkezli hareketi olan Mavi Marmara gemisinin, “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” çağrısıyla çıktığı yürüyüşün geleceğe dair insanlığın ümitlerini daha güçlendirdiğini düşündüklerini dile getiren Budak, şöyle devam etti; “İnsanlık tarihine yeni bir destan hediye eden, bu kutlu iradeye saygının bir gereği olarak ortak insanlık vicdanının, ortak insanlık cevherinin sembolü olan, Mavi Marmara gemisinde, ‘Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım’ seferine katılan yolcular üzerinden 2011 yılı Dünya Feta Günü ve Feta Ödülleri organizasyonu yapmak istedik.” Ödül töreninde konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Baysan ise Mavi Marmara’nın yeni seferini anlattı. Mavi Marmara’nın yine bir barış ayı olan Recep ayında yola çıkacağını dile getiren Baysan; “Birinci seferimiz Allah’a hamdolsun amacına ulaştı. Şimdi bu ikinci seferimiz de daha yola çıkmadan meyvaları toplamaya başladı. İnşallah daha iyi olacak. Ambargo’nun A’sına dahi tahammülümüz yoktur. Kimse bizi yolumuzdan çeviremez. Gemimiz şimdi Haliç’te, Ebu Eyyup El Ensari’nin huzurunda. Gerekirse o gemiyi karadan Gazze’ye kadar götürürüz.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024