İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
7 Yılda 18 binden fazla mezun
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2013 yılında hizmete açtığı ‘Muhsin Yazıcıoğlu Osmanlı Kültür Merkezi’nde toplam 18 bin 762 öğrenci mezun oldu.
Filistin-Gazze 05.02.2021

İHH’nın 2013 yılında açtığı Muhsin Yazıcıoğlu Osmanlı Kültür Merkezi, Filistinli öğrencilerin umudu olmaya devam ediyor.

7 Yıldan beri ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Muhsin Yazıcıoğlu Osmanlı Kültür Merkezi’nde; mesleki gelişim kurslarından bin 772, bilgisayar ve teknoloji bölümünden 5 bin 240, yabancı diller bölümünden 6 bin  449 ve hafızlık bölümünden ise 5 bin 301 öğrenci olmak üzere toplam 18 bin 762 öğrenci mezun oldu.

gazze-2.jpg

İHH, 2021 Filistin – Gazze eğitim ve öğretim projeleri kapsamında 2 bin 500 öğrenciye hafızlık derslerinin yanı sıra İngilizce'nin tüm seviyeleri, bilgisayar alanında da Photoshop, Autocat, 3D-MAX, Microsoft ve Office programları gibi dersleri verilecek.

İsrail’in işgal ve soykırım politikaları sebebiyle Filistin, dünyada işsizlik ve yoksulluk oranının en yüksek olduğu ülkelerden biridir. Bu sebepten dolayı çok sayıda aile çocuklarının eğitimlerini karşılayamıyor.

İsrail’in gerçekleştirdiği keyfi uygulamalar sonucunda Gazze’de işsizlik %50’leri bulurken, işsizlerin %60’ını üniversite mezunu olan gençler oluşturuyor.

gazze-3.jpg

İHH, bağışçıların destekleriyle Gazze’de sürdürdüğü eğitim ve öğretim çalışmalarına devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026