İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
70 ilde 10 bini aşkın yetime bakıyoruz
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2007 yılında başlattığı Yetim Sponsorluk/Hamilik Sistemi ile çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarına destek vermeye başladı.
Türkiye 24.12.2015

Dünya genelinde savaş, afet, yoksulluk, hastalık ve kazalar nedeniyle yetim kalan 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. Bu çocuklar savaş ve çatışma ortamlarının travmatik durumlarıyla yüz yüze gelmeleri dışında çocukları istismar eden organ ve fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütler tarafından istismar ediliyorlar. Her gün on bine yakın çocuğun yetim kaldığı dünyamızda sene içerisinde 3,5 milyona yakın çocuk yetim kalmakta.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2007 yılında başlattığı Yetim Sponsorluk/Hamilik Sistemi ile çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarına destek vermeye başladı. İHH’nın bu desteği önem sırasına göre savaş ve çatışma bölgeleri, yoksullukların ve afetlerin yaşandığı bölgelerde olmak üzere dünyanın 56 ülkesine ulaştı. İHH aynı zamanda Türkiye’de bulunan yetim çocuklarla ilgili de sponsorluk sistemi dışında eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel destek projeleri uyguluyor. Bugün itibariyle 70 ilimizde 10 bin 100 çocuğa destek veren İHH birkaç gün içerisinde Kırıkkale ve Yozgat’ı da bu desteğe dahil ederek 72 ilimizde çalışmalarına devam edecek. İHH’nın dünyanın 56 ülkesindeki Sponsorluk Destek Sistemi ile hamiliğini yaptığı çocuk sayısı ise 71 bine ulaştı.

15 tanesi Suriyeli çocuklarımız olmak üzere dünyanın 12 ülkesinde 43 yetimhanesi olan İHH, çocuklara üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar desteklerini devam ettirmekte. Ramazan, kurban bayramı dönemleri ve “Yetim Dayanışma Günleri” başta olmak üzere sair dönemlerde 800 bini aşkın yetime dönemsel destekler veren İHH, Türkiye ve dünyada “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”, “Yetim Dayanışma Günleri”, “Dünya Yetimler Günü (15 Ramazan)”, “Uluslararası Çocuk Buluşması”, “Yetim Çalıştayı” gibi programlarla yetim çocuklarla ilgili gündem oluşturma faaliyetlerini sürdürüyor. Hayırseverler ayda 800 TL ile bir yetimin hamisi olabiliyorlar.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022