İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
800 aile yardım bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Afganistan’ın Takhar bölgesinde yaşayan 200 aileye erzak ve battaniye yardımı yaptı. Aynı bölgede yaşayan 800 ailenin daha acil yardıma ihtiyacı bulunuyor.
Afganistan 20.03.2019

Afganistan, hem doğal şartlar gereği hem de ülkede yaşanan çatışmalar yüzünden hayat şartlarının oldukça zor olduğu bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle bölge halkı, kış aylarında yiyecek ve yakacak bulmakta zorlanıyor. Su sıkıntısının da oldukça fazla hissedildiği Afganistan’a İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin destekleri ile yıllardır yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İHH, çatışmalar nedeniyle Afganistan’ın Daşti Kala bölgesinden Takhar vilayetine göç etmek zorunda kalan 200 aileye gıda ve battaniye yardımında bulundu. İçerisinde; battaniye, muşamba, şeker, yağ, pirinç, çay, salça ve tuz bulunan yardım paketlerine bölgede yaşayan diğer 800 ailenin de ihtiyacı bulunuyor.

Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki muhtaç ailelere yardım ulaştırmaya hazırlanıyor.

309191520373.jpg

Takhar’da son durum

Afganistan'ın Daşti Kala bölgesinde meydana gelen çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 bin aile, Takhar vilayetine göç etmek zorunda kaldı. Ailelerden 3 bin kadarı yakınlarının yanına sığındı. Yakınlarının yanına sığınamayanlar ise derme çatma bir çadır bularak açık alanlarda yaşama tutunmaya çalıştı. İHH şu ana kadar 200 aileye yardım gerçekleştirdi. Bölgede halen acil yardıma muhtaç durumda olan 800 aile de yardımseverleri beklemekte.

308906396573.jpg

Destek için

Hayırseverler, Afganistanlı 800 aileye yardımda bulunmak için İHH Bağış Kabul Merkezlerine başvurabilir ya da açıklamaya AFGANİSTAN yazarak İHH’nın banka hesap numaralarına bağışlarını gönderebilir.

309019085018.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024