İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
81 ilden Suriye’ye insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden Suriye’ye 350 TIR insani yardım yola çıktı.
Suriye, Türkiye 10.12.2020

Suriye’de yüzbinlerce insan yardıma muhtaç halde çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor. Kış ayının gelmesiyle ve koronavirüs salgınından dolayı kamplarda yaşam daha zor hale geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı da çadırlarda sıcak bir ortam oluşması ve çocukların kışlık elbiseye kavuşması için harekete geçti. İHH, İstanbul’dan 50 TIR ve diğer illerden ise 300 TIR olmak üzere toplamda 350 TIR’ı, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaptığı törenle Suriye’ye gönderdi. 

“Onlara umut olalım”

Konuşmasının başında Suriye’de temel gıda fiyatlarının 2019’un sonundan bu yana yüzde yüzün üzerinde artış gösterdiğini ifade eden İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, “Suriye’de, her 10 kişiden 6’sı şiddetli yoksulluk içerisinde yaşıyor” dedi. Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: 

durmus-aydin.jpg

“Suriye’de bugün gıda fiyatları, çatışmalardan önceki döneme göre 20 kat daha yüksek. Ülkede çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, temizlik maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev mefruşatı, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor. Yeni evler inşa edelim, çadırları ısıtalım, çocuklara mont ve bot ulaştıralım, gıdasız kalan insanlara gıda ulaştıralım, kapısından ekmek girmeyen kapılara umut olalım. Eğitim görmek isteyen çocuklara kalem olalım, defter olalım, kitap olalım, sınıf olalım, okul olalım. Onlara umut olalım. Bugün buradan dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz.”  

kamber-cal.jpg

“Duyarsız kalamazdık”

Durmuş Aydın’ın ardından sözü Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal aldı. İslam coğrafyasının geneline bakıldığında maalesef mazlum, mağdur ve ezilmiş insan sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Kamber Çal, “Suriye savaşında 600 binden fazla insan hayatını kaybetmiş durumda. Biz Müslümanlar olarak bu duruma duyarsız kalamayız” dedi ve ekledi: 

“İyi ki bu duruma kayıtsız kalmayan İHH ve Kızılay gibi kurumlar var. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların gündeme getirilmesi önemlidir. Burada şu çağrıyı yapmak istiyorum: Tüm islam ülkeleri, “Komşumuz açken biz tok yatamayız” hadisiyle zulme uğrayan İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin yanında olsunlar. Bu şiarla “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla çalışmalara öncü olan İHH’ya teşekkür ediyorum.”

waleed-alsuwelem.jpg

“Kuveyt halkı olarak Suriye’nin yanındayız”

Kamber Çal’ın ardından konuşan Uluslarası Rahme Kurumu Suriye ve Türkiye Sorumlusu Waleed Alsuwelem ise şöyle konuştu:

“Böyle bir mübarek günüde böyle bir mübarek konvoyda Kuveyt halkı olarak sizlerle beraber olduğumuz için çok mutluyuz. Muhacir Suriye halkına ensar olan Türkiye halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Suriye krizi başladığı ilk günden bu yana Rahme kurumu olarak İHH ile ortak çalışmalara yürütüyoruz. İHH, Suriye’de güvenilir bir çok projeye imza atıyor. Bu mübarek işlerde emeği olan tüm kahramanları selamlıyorum. Kuveyt halkı olarak bu kampanyaya 25 TIR destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları arttıracağız. Bu çalışmalardan dolayı Türkiye halkına ve İHH’ya teşekkür ederiz.”

abdullah-almatouq.jpg

“Kış ayında Suriye halkının yanındayız”

Programa canlı yayınla bağlanan Kuveyt IICO kurumu Genel Başkanı Abdullah Almatouq da “Bu hayır konvoyunda olduğumuz için çok mutluyuz. Bu kış ayında mazlum Suriye halkının yanından olmaktan onurluyuz. Türkiye ve halkının Suriye halkına yönelik organize ettikleri yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bunun dışında Suriye’de İHH ile ortak projeler yürütüyoruz. Maalesef Suriye’de yaşanan kriz 1. Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen en büyük insanlık dramın yaşandığı olayların başında geliyor” diye konuştu. Suriye halkına yardım etmeye devam edeceklerini ifade eden Abdullah Almatouq, “Kış ayının zor şartları bir yandan başlarken bir yandan da koronavirüs ile mücadele veren Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Suriye’de en büyük sorunlarında biri de barınma sorunu bizler bu soruna çözüm olmak için Suriye’de bir köy inşa ediyoruz. Burada okul ve cami de olacak” dedi.

81-ilden-suriyeye-insani-yardim1.jpg

Konya’dan 28 TIR yola çıktı

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal: “İHH Konya Şubesi olarak “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” kampanyası kapsamında bugün 28 TIR yola çıktı. Kampanya öncesi ve sonrası toplam 51 TIR insani yardımı Suriye’ye ulaştıracağız. Türkiye halkı ve Konyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Mazlumların yanında olmak şereftir. Çalışmalarımız devam edecek. Bu yardımlardan dolayı herkese teşekkür ederiz.”

Bursa’dan 25 TIR yola çıktı

İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, ”Kardeşlik üşümesin sloganıyla başlattığımız kampanya ile 25 TIR’ımız bugün yola çıktı. TIR’larımızda giyim başta olmak üzere un ve temel ihtiyaçlardan oluşmaktadır. 10 gün içinde TIR sayımızı 35’e çıkartacağız ve mazlum Suriye halkının yanında olacağız. Bursa halkı her zaman kardeş Suriye halkı için seferber olmuştur. Bundan dolayı tüm hayırsever halkımıza teşekkürlerimizi ve selamlarımızı yolluyorum.” 

81-ilden-suriyeye-insani-yardim3.jpg

TIR’lar yola çıktı

Konuşmaların ardından İstanbul, Bursa ve Konya başta olmak üzere tüm Türkiye’den hareket eden insani yardım TIR’ları Suriye’ye uğurlandı. TIR’ların içerisinde giysi, ayakkabı, gıda, un, okul sırası, yazı tahtası, kırtasiye malzemesi, soba, kömür, battaniye, hijyen paketleri, tıbbi malzeme ve sünger yatak bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024