İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Japonya’da Suriye sunumu
İHH İnsani Yardım Vakfı İnsani Diplomasi Birimi’nden Talha Keskin, Japonya’nın Kyoto şehrindeki Doshisha Üniversitesi’nde “Altıncı Yılında Suriye İç Savaşı ve Halep’in Tahliyesi” konulu bir sunum yaptı.
Japonya, Suriye 21.02.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, diplomasinin yeterli olmadığı ve insanların mağdur olduğu her bölgede insani diplomasi çalışmaları yaparak sorunların çözülmesi adına arabuluculuk vazifesi yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Japonya’da da bilgilendirme sunumuna katıldı.

Doshisha Üniversitesi’nde eğitim gören doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’ye yönelik yardım çalışmaları ve Halep tahliyesindeki rolü hakkında bilgi verildi. Japon kamuoyundan Suriyeli mazlumlara yönelik yardımlarını ve akademik camiadan da bu krize yönelik çalışmalarını arttırmaları çağrısı yapıldı.

Japon öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen konferansta İHH’nın çeşitli ülkelerde gerçekleştirdiği İnsani Diplomasi çalışmalarından da bahsedildi.

3-kopya.jpg

Japonya basınından ilgi

Japon basın mensuplarının da dinleyici olarak bulunduğu etkinlikte Türkiye’nin ve İHH’nın Suriye halkına yönelik yardımlarına dikkat çekildi. Etkinlikle ilgili Japonya’nın en çok okunan gazetelerinden Asashi’nin haberi büyük ilgi gördü.

Konferansın diğer katılımcısı Dr. Muhammad Şanqiti ise Arap Baharı ve bölgenin güncel durumu hakkında konuştu.

img_8015-kopya.jpg

İHH'nın davetli olarak katıldığı "Ortadoğu’da Global Cehennem: Bölge İnsanlarını Kurtarmak İçin Neler Yapabiliriz" başlıklı konferans Doshisha Üniversitesi ‘Global Resource Management’ (GRM) tarafından düzenlendi. Etkinliğin organizesi ve tartışma kısmının moderatörlüğü  Prof. Masanori Naito (Graduate Schools of Global Studies) ve Dr. Iyas Salim (Graduate Schools of Global Studies) tarafından gerçekleştirildi. 

Etkinlik sonunda dinleyiciler arasında bulunan bir yayınevi yetkilisi Suriyeli mülteci çocuklara ulaştırılmak üzere Japonca’dan Arapçaya tercüme edilmiş 300 adet kitap hediye etti.

2-kopya.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023