İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepalli Müslümanlara çok özel bir yardım
İHH, Müslümanlığı seçtiği için baskı gören 'mühtedi' kişilere destek oluyor.
Nepal 05.03.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, tapınaklar ülkesi Nepal’de gerçekleştirdiği projeler ile yeni Müslüman olmuş kişilere barınak ve eğitim imkanı sağlıyor.

Vakfımız, sahip çıktığı yeni Müslümanların ekonomik ve kültürel olarak da yükselmeleri için çaba harcıyor. Dünyadaki tek Budist krallık olarak adlandırılan Nepal’de son yıllarda İslam dinine doğru büyük bir yöneliş var. Özellikle genç nesiller İslam’ı merak ederek hakkında bilgi toplamaya çalışıyorlar. Ancak bölgenin yapısı gereği İslam Dini'ni kabul eden kişiler ailelerinden ve çevrelerinden büyük baskı görüyorlar.

Özellikle gençler ve kadınlar İslam Dini'ni kabul ettikten sonra evden atılmaktan dövülmeye hatta toplumdan uzaklaştırılmaya kadar bir çok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyorlar. İHH, bölgede faaliyet gösteren HUDA Vakfı'yla birlikte yürüttüğü çalışmalar ile yeni Müslüman olmuş kişilere destek oluyor.

Nepalli Mühtedi Müslümanların ekonomik ve kültürel seviyesini arttırmak için uğraşan İHH, gerçekleştirdiği çalışmalar ile bir çok Mühtedi Müslümana barınak ve eğitim imkanı sağlıyor. Barınma ve eğitimin dışında mesleki eğitim, İslam ahlakı dersleri ve Kuran kursu imkanları da sağlanıyor.

Tam bir tapınaklar ülkesi olan Nepal, cahiliye döneminin günümüz uyarlaması gibi duruyor.

Vakfımız, yeni Müslümanlara yapılan baskılarda cahiliye dönemini aratmayan Nepal’de son 6 ay içerisinde HUDA Vakfı ile bir çok projeye imza attı. HUDA Vakfı tarafından tutulan ve bütün masrafları vakfımız tarafından karşılanan 2 katlı bir bina da son 6 ay içerisinde yeni Müslüman olan kişilere ileri bilgisayar eğitimi, temel bilgisayar eğitimi, İslami ahlak eğitimi, kuran okuma kursu, temel biçki-dikiş eğitimi, davet ve terbiye eğitimi verildi.

İHH tarafından yeni Müslüman olmuş 45 kişiye elbise dağıtımı gerçekleştirildi, başkent Katmandu’da 6 bayana barınak imkanı sağlandı. Ayrıca Müslüman oldukları için evlerinden atılan 19 öğrenciye kalacak yer imkanı ve burs sağlandı.

Nepal’de yapılan bütün çalışmalar Türkiyeli hayırseverlerin yardımları ile gerçekleştiriliyor. Nepal’de yeni Müslüman olmuş kişilere destek olmak isteyen hayırseverlerimiz İHH İnsani Yardım Vakfı’na başvurabilirler.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024