İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim hamilerimize teşekkür mektubu
Dünyanın dört bir yanındaki yetim kalmış çocuklara ulaşmaya çalışan İHH İnsani Yardım Vakfı onları sahiplenen hâmilerine şu mesajı gönderdi:
Türkiye 24.12.2015

Kıymetli yetim hamilerimiz,

Yetim yavrularımızın duasıyla “Bismillah” demiştik. Onların duaları ile yürüyoruz. Su gibi akan ve sadece iyiliklerin geçer akçe olacağı bir hayatın içerisinde bir yılı daha bitirirken, yetim yavrularımıza destek nimeti ile bizi rızıklandırdığı için Rabbimize nihayetsiz şükürler sunuyoruz.

2007 yılında kuşatılmış coğrafyamız Filistin’deki çocuklarımızın ellerinden tutarak başlamıştık Yetim Sponsorluk Sistemimize. Şimdi siz kıymetli yetim hamilerimizin destekleriyle Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya; Kafkaslar’dan Latin Amerika’ya; Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar 56 ülkede 70,000’i aşkın yetim yavrumuzla hayatı paylaşıyoruz. 800,000’i aşkın çocuğumuza ise dönemsel destekler veriyoruz.

Başta savaş ve çatışmaların sürdüğü coğrafyalar olmak üzere, doğal afet ve yoksulluklarla sarsılan ülkelerin yetim çocuklarının başlarını okşayabilmek, hatırlarını sorabilmek, onlara sıcak bir yuva olabilmek için gecemizi gündüzümüze katarak yol alıyoruz. Açtığımız 25 yetim eğitim merkezi ile yavrularımızı üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar destekliyoruz. Suriye’nin, Filistin’in, Arakan ve Doğu Türkistan’ın, Keşmir’in, Patani’nin ve Afganistan’ın çocukları artık Türkiye’de bir aileleri olduğu bilinci ile daha dik yürüyorlar. Üzerlerindeki iyi insan olma mesuliyetini daha bir derinden hissediyorlar.

Yetim yavrularımızın sesleri daha da gür çıksın diye Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Eğitimbirsen ile üç yıldır tüm okul ve Kur’an kurslarımızda Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projemizi uyguluyoruz. Geçen eğitim döneminde 750,000’i aşkın öğrencimiz yetim kardeşlerine “sizinleyiz!” dediler. Yetim Dayanışma Günleri ile senenin üç ayı eğitim, sağlık, sosyal yardım, kalkınma ve kültürel destek projeleriyle kendi ülkelerinde yavrularımızı kucaklıyor, konukları oluyoruz. İHH’nın teklifi İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kabulüyle artık 57 İslam ülkesi 15 Ramazan tarihini Dünya Yetimler Günü olarak idrak ediyorlar. Uluslararası Çocuk Buluşmaları ile gönül köprüleri kuruluyor yeryüzünün melekleri ile…

Ve sizler… Organ ve fuhuş mafyalarının, dilenci şebekeleri ve misyoner örgütlerin kıskacındaki 400 milyonu aşan yetim yavrularımız için bigane kalmadınız. Azı olan azından, çoğu olan çoğundan vererek bir yetimin, üç yetimin, beş yetimin başlarından okşadınız. Yetimi kendi öz yavrunuz bilerek gönül kapılarınızı ardına kadar açtınız. Efendimiz (sav)’in “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben (şehadet parmağı ile orta parmağını bir araya getirerek) cennette bu kadar yakın olacağız” Hadis-i şerifinin rehberliğinde yavrularımıza sahip çıkabilme adına bizlere cesaret verdiniz. Her birinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varsınız…


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022