İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Açe’deki Yetim Kızlarımız “Lentera” adlı bir gazete kurdu
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kurduğu Açe İstanbul Yetimhanesi’nde bugünlerde yepyeni bir heyecan yaşanıyor. Yetim kızlarımız “Lentera” adı ile bir gazete yayınlayacaklar.
Endonezya 06.02.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı Açe İstanbul Yetimhanesi’ndeki kızlarımız perspektiflerini genişletmek için bir gazete çıkarma hazırlıklarına hız verdi.

Gazetenin adı yetimhanedeki kızlar arasında yapılan anketle belirlendi. Ankette “Lentera” ismi öne çıktı ve gazetenin adı olarak benimsendi. Lentera; Türkçe’de “Fener” anlamına geliyor.

Lentera Gazetesi’nin logosu üzerinde çalışmalar yapıldı ve son şekli verildi. Yapılan ilk koordinasyon toplantısında gazetenin çerçevesi de belirlendi. Yayına başlayacak Lentera Gazetesi’nde; “Endonezya”, “Açe”, “Dünya Sayfası”, “Tarihe İz Bırakanlar”, “Açe’nin önemli isimleri ile röportajlar, “Karikatür-Komedi Sayfası” ve “Yetimhaneden Haberler” gibi bölümler yer alacak.

Başlangıç olarak 15 günde bir yayınlanacak gazetenin genel sorumlusu İAIN Üniversitesi gazetecilik bölümü öğrencisi Evi Nadia olacak.

Nadia, hem gelecekte kendisi için tecrübe olacağından hem de arkadaşlarının zihinlerine bir şeyler katabilme, birlikte yürüyebilme fırsatı bulmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Bu arada Nadia’nın koordinasyonu ile gazetede görev alacak ekip de seçilerek aralarındaki görev dağılımı yapıldı.

Gazete ekibi ilk toplantısında oldukça heyecanlıydı, gazeteyi çıkarıp emeklerini görecekleri günü iple çektiklerini belirtti.

Koordinasyon toplantısında da bulunan ve Lentera ile ilgili duygularını aktaran İHH Açe İstanbul Yetimhanesi Sorumlu Müdürü Reşat Başer; “Fener manasına gelen Lentera’nın kızlarımızın hayr üzere yol aldıkları hayatlarına yol aydınlığı olmasını temenni ederiz. Ayakları sürtünce karanlıkta yollarına aydınlık olsun” dedi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026