İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Açeli yetimlerimiz üniversiteli oldu
İHH Açe İstanbul Yetimhanesi'ndeki kızlarımız azimle çalıştı, üniversiteyi kazandı.
Endonezya, GüneyAsya, Türkiye 28.08.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Açe’de 2004 yılında gerçekleşen tsunami felaketinin ardından yetim kalan çocuklar için inşa ettiği İstanbul Yetimhanesi’nin 7 misafiri bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sponsor aile sistemi kapsamında aylık nakdi yardımlarla düzenli olarak desteklenen Açeli 7 yetim kızımız ülkelerinde yapılan sınavda başarı sağlayarak devlet üniversitesinde istedikleri bölümlere yerleşti.

Uzun yıllardır yaşadıkları Açe İstanbul Yetimhanesi’nde aldıkları eğitimle sınava hazırlanan Asmaul Hüsna ve Miftahul Cenneh; Arap Dili ve Edebiyatı, Mariana ve Arlini Rahayu; İlahiyat, Ratna Dewi; Ekonomi, Suryani ve Nurul Arisca Devi ise İslam Ekonomisi bölümlerinde yüksek öğrenimlerine devam edecek.

Artık üniversiteli olan kızlarımıza başarılarından dolayı, İstanbul yetimhanesinde düzenlenen bir programla hediyeleri takdim edildi. Mutlulukları gözlerinden okunan kızlarımız kardeşlerine de istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için çok çalışmaları tavsiyesinde bulundular.

Açe İstanbul Yetimhanesi’nden şimdiye kadar 30 yetim kızımız üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti. Artık yetişkin birer üniversite öğrencisi olan kızlarımız yaşamlarına okullarına yakın öğrenci evlerinde devam ediyor. Eğitim hayatları boyunca Türkiyeli hayırseverlerin desteği ile İHH tarafından desteklenen yetim kızlarımız bir süre sonra eğitimlerini tamamlayarak hayata tutunacaklar.

Açeli yetimlere sponsor olmak ve Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024