İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Adem Özköse ve Hamit Coşkun Açıklaması
'İnsani Diplomasi' çabamız sonuç verdi, Adem ve Hamit özgürlüğüne kavuştu.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 13.05.2012

İHH’dan Adem Özköse ve Hamit Coşkun Açıklaması:

Savaş ve çatışma gibi sebeplerle ortaya çıkan insani krizlerde; sivil insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının gerek sivillerin korunmasında gerekse ihlallerin önlenmesi ve giderilmesinde uluslararası sözleşmelerce de tanınan misyonları malumunuzdur. Çoğunlukla da bu tür insani diplomasi faaliyetleri insan hayatının korunmasında önemli rol sağlamaktadır.

Bu misyonun gereği olarak İHH İnsani Yardım Vakfı kuruluşundan bu yana birçok savaş ve çatışma ortamında başta çocuklar olmak üzere sivillerin korunması ve kurtarılması için çok ciddi çabalar ortaya koymuştur.

Vakıf olarak “Masum bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir” inancıyla hareket ederek yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kriz bölgelerinde dokunduğumuz hayatların ve onların ailelerinin mutluluğu bizlerin de mutluluğu olmuştur.

İHH olarak misyonumuz gereğince, insanları yardıma muhtaç eden ve uzun yıllar izi silinmeyen acılar yaşatan krizleri önlemeye, başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan hak ve özgürlüklerinin ayrımsız bir şekilde tüm insanlar için güvence olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Uluslararası alanda çalışan sivil bir insan hakları ve insani yardım kuruluşu olan İHH, Suriye krizi ile ilgili de bütün süreci takip etmiş ve halen de bu yönüyle yakinen takip etmektedir. Türkiye sınırında ve Lübnan sınırında bulunan mültecilere düzenli yardım dağıtımı gerçekleştirirken bir yandan da bu krizden etkilenen masum sivillerin korunması ve kurtarılması için çabalar ortaya koymaktadır. Bu çerçevede Suriyeli tüm taraflarla ve İran ile görüşmeler yürütülmüştür. Yaklaşık iki aylık sürecin sonunda Suriye’de tutulan Adem Özköse ve Hamit Coşkun özgürlüğüne kavuşmuştur.

Bu süreçte katkı sağlayan ve bu çabayı birlikte yürüttüğümüz MAZLUMDER’e, Türkiye, İran, Suriyeli tüm taraflara, destek veren tüm medya kuruluşlarına, yine soysal medya üzerinden destek veren tüm kişilere, sivil ve resmi kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Suriye’de bir yıldır devam eden süreçte bölgeye haber amaçlı giden bazı gazetecilerin kimisi hayatını kaybetmiş, kimisi de yaralanmıştır. Bu arada yaşanan olayları takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bölgeye giden ve tutuldukları belirtilen 13 gazetecinin de kurtarılması için çabalarımız devam etmektedir. Özgürlük ve adalet bekleyen tüm insanlar için çabalarımızı devam ettireceğimizi belirtiyor saygılar sunuyoruz.

İHH İnsani Yardım Vakfı

For English 
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023