İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistan şehitlerine uğurlama
Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde düşen uçakta şehit olan İnsan ve Medeniyet Hareketi öncülerinden İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türk
Afganistan, OrtaAsya, Türkiye 26.07.2010

Uçak tamamen parçalandığı için kimlikleri DNA yoluyla tespit edilen Yıldız ve Aktaş’ın cenazeleri, Salı günü (yarın) uçakla İstanbul’a getirilecek. Uçağın saat 14.00’de Atatürk Havalimanı’na inmesi bekleniyor.
İki gönül insanının cenaze namazları 28 Temmuz 2010 Çarşamba günü Fatih Camiinde ikindi Namazını müteakip kılınacak. Cenaze namazına yoğun katılım bekleniyor. İkilinin cenazeleri Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.

Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, Afganistan’da açılması planlanan yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gitmişlerdi. Yıldız ve Aktaş’ın uçağı başkent Kabil’e dönüşte Salang geçidine düşmüştü. Yoğun kar yağışı ve sis, uçağın enkazına ulaşmayı engellemişti. Kazadan 4 gün sonra 21 Mayıs Cuma günü enkaza ulaşılabildi. Uçak ve içindeki yolcular parçalandığı için kimliklerin tespiti süreci uzadı. Türkiye’den giden adli tıp kurumu ekiplerinin uzun çalışmaları sonucu cenazelerin kimlikleri DNA yoluyla tespit edildi.
Aktaş ve Yıldız’la birlikte İHH’nın kardeş kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş (28) ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş (33) da uçakta bulunuyordu. İkisi de gelecek vadeden pırıl pırıl gençlerdi. Her biri 4-5 dil biliyordu. Afganistan için çok şey ifade ediyorlardı. İHH, Türkiye ve Afganistan, önemli evlatlarını kaybetti.

Bahattin Yıldız

Bahattin Yıldız tam bir Afganistan aşığıydı. İstediği gibi o topraklarda şehit oldu. 1956 Sivas doğumlu olan Yıldız, 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Dunyabulteni.com sitesinde yazarlık yapıyordu. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız, ikisi erkek beş çocuğu var. Bahattin Yıldız, herkesin Bahattin ağabeyi olmuştu. Halim, selim kimseyi kırmayan, herkesin hayran olduğu bir mizaca sahipti. Onun için en önemli şey İslam’a ve davaya hizmetti. Afganistan’ın önde gelen liderleriyle yakın dostlukları vardı. Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani ile sık sık görüşürdü. Bir Afganistan evladı olarak görülürdü.

Faruk Aktaş

Faruk Aktaş ise 1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır'da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi Şeriat Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu var. Ailesi İstanbul'da. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İHH’da çalışkanlığıyla, mütevazılığiyle biliniyordu. Herkesin takdir ettiği bir kişiliğe sahipti. Yapmak istediği çok şey vardı. Özellikle yetimler konusunda çok duyarlıydı. Allah ona şahadeti nasip etti. İHH, Mavi Marmara şehitlerinden sonra iki şehidini daha uğurlamaya hazırlanıyor. Cenaze namazlarına tüm duyarlı vatandaşlar bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024