İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistanlı yetimin yüzü güldü
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri Ramazanda kan ve gözyaşının eksik olmadığı Afganistan’daydı. Afganistan’da 600 aileye kumanya dağıtımı yapan ekiplerimiz, 500 yetim çocuğa da bayramlık elbise hediye e
Afganistan 26.08.2010

Yıllarca savaş ve işgallerle gündeme gelen Afganistan’da son 30 yıldır silahlar hiç susmadı. Bölgede yaşananlar sonucu Afgan halkı perişan bir hal içerisinde yaşamaya mecbur kalırken, hemen her konuda geri kaldılar. Dış güçlerin oyuncağı haline gelen Afganistan’da yaşanan savaşların yanında belirli dönemlerde yaşanan kuraklık da halkı daha da zor şartlar altında yaşamaya mecbur bıraktı.

Kuruluş amaçlarından birisi savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde mağdur duruma düşmüş halklara yardım ulaştırmak olan İHH İnsani Yardım Vakfı, 1996 yılından bu yana Afgan halkına destek oluyor. İHH ekipleri bu ramazan ayında da Afgan halkını yalnız bırakmadı. Başkent Kabil, Celalabad ve Tahar bölgelerinde çalışmalar yürüten İHH ekipleri, 600 aileye kumanya yardımında bulundu. Afganistan’da yaşanan savaş ve işgallerden en fazla etkilenen ise çocuklar oldu. Ekiplerimiz yetim kalan 500 çocuğa da bayramlık elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtımında bulundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024