İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrikalı Ali iyilik peşinde
Afrikalı Ali olarak tanının ünlü radyocu Ali Şentürk, İstanbul’un arka sokaklarında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Ramazan yardımlarına eşlik etti. Muhtaç ailelere gıda, zekât- fitre ve ayakkabı ulaştırıldı.
16.05.2020

İstanbul’un arka sokaklarına yardım götürmeye gittiler. Ellerindeki listede Türkiyeli aileler vardı. Her birinin kapısını teker teker çaldılar, hayırseverlerin yardımlarını onlara ulaştırdılar. Kimi, bir çift ayakkabı ile sevindi kimi de bir balon ve meyve suyu ile. Ailelerin önce kumanya ihtiyaçları karşılandı daha sonra da bağışçıların zekât ve fitre yardımları onlara ulaştırıldı.

Sonra, yardıma gidilen Türkiyeli bir aile, mahallelerindeki Suriyeli bir aileyi işaret etti; onlara da yardım gitmesi için. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Suriyeli aileye de yardım ulaştırdığı esnada Pakistanlı bir kâğıt toplayıcısı kesti bu defa ekiplerin önünü. Ekip, Pakistanlı ailenin evine gittiğinde ise kapıyı ağlayarak açan annesini ve düşerek başından yaralanmış olan 4 yaşındaki kızını gördü. İmkansızlıklar nedeniyle anne, kızını hastaneye de götüremiyordu. İHH ekibi; kızı ve annesini aldı, hastaneye götürüp tedavisini sağladı. Kral FM Programcısı Afrikalı Ali, tüm bu yaşananlara bizzat şahit oldu.

ali-senturk---afrikali-ali.jpg

“Türk aile, Suriyeli aileye; Suriyeli aile Pakistanlı aileye götürdü”

Hikâyenin geri kalanını daha önce de İHH’nın Nijer’deki çalışmalarına şahitlik eden Ali Şentürk, anlatıyor:

“İçinde bulunduğumuz Türkiye şartları, İstanbul şartları ve pandemi şartlarından dolayı olağan dışı günler yaşıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında da bu hepimize yansıdı. Ben de İHH ile beraber İstanbul içinde çok anlamlı bir organizasyona katıldım. Bugün 10 ailemizi ziyaret ettik. Yetimlerimizi sevindirdik. Ayakkabılar verdik. Nakdi yardımlarda bulunduk. Tabi bunu İstanbul’un sokaklarında gerçekleştirdik.

Bizi gören halk ekibimizi yönlendirdi. Bir sokağa girdiğimizde bizi bir Suriyeli aileye yönlendirdiler. Gerçekten ihtiyaç sahibi bir aile. 7 çocuklu bir aile derme çatma bir evde kalıyorlar. Biz onlarla konuşurken, yani Türk ailenin yönlendirdiği Suriyeli aileyle konuşurken, birden yanımıza bir kardeşimiz geldi. Çat pat Türkçesi ile Pakistanlı bir kardeşimiz geldi. Pakistanlı ailenin evine gittiğimizde durum daha da vahimdi. Minik bir kızları vardı Pakistanlı ailenin. Kızın alnı yarılmış, annesi imkanlar dahilinde kendisi bantla bir şeyler yapmaya çalışmış ama dikiş atmak gerekiyor. Ekibimizden biri ‘Kesinlikle hastaneye gitmesi gerekiyor’ dedi. Apar topar miniğimizi hastaneye götürdük. Ve tedavisini sağladık.”

afrikali-ali-iyilik-pesinde7.jpg

“Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor”

Açıklamalarının devamında Afrikalı Ali, “Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, ben buna bizzat şahitlik ettim” dedi ve ekledi:

“Çok bereketli geçti bugün. Türk bir aile, Suriyeli bir aileye yönlendirdi. Suriyeli bir aile de bizi Pakistanlı bir aileye yönlendirdi. Bu organizasyona beni de dahil ettikleri için İHH’ya teşekkür ediyorum. Özellikle elini cebine atıp bu zor süreçte bu iyiliklere vesile olan bağışçılara şükranlarımı sunuyorum. Bu gönüllü arkadaşların emeği ödenmez. Şunun da altını çizerek ifade ediyorum ki yapılan bağışların hepsi gerçek ihtiyaç sahibi ailelere gidiyor. Nijer’e gittiğimde de bunu söylemiştim yine hatırlatmak istiyorum: Bu yardımlara birebir şahidim ben. Gözümle de gördüm, yüreğimle de hissettim. Emek veren herkesten Allah razı olsun.”

afrikali-ali-iyilik-pesinde5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022