İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrikalı Yetimler Gecesi’ne yoğun ilgi
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Kampüsten Dünyaya ve Kitap Ayracı Projesi ekibinin “bir yetimin yanağında küçük bir tebessüm olmak” sloganıyla düzenlediği Afrikalı Yetimler Gecesi 11 Aralık 2011
Afrika 14.12.2011

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Ümit Sönmez’in sunumuyla gerçekleşen ve yoğun bir ilginin gözlemlendiği gecede, dünya genelinde yetimlerin dramı gündeme getirilirken, ezgi ve şiirlerin okunduğu sırada duygusal anlar yaşandı. 10 aydır sürdürdükleri Kitap Ayracı Projesi kapsamında kitap ayracı, not defteri ve rozet satışlarından elde ettikleri gelir 94.000 TL’ye ulaşan öğrenciler, Afrikalı Yetimler Gecesi’yle de Malavi’de başlattıkları yetimhane inşaatını tamamlamayı planlarken, bölgede daha fazla yetime de ulaşmayı hedefliyor.

Gecede konuşma yapan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, İHH’nın gençlere kapısının her zaman açık olduğunu, yaptıkları projeleri desteklediğini belirterek, gençleri yeni projeler yapmaya ve daha aktif olmaya teşvik etti.

Aynı zamanda gecenin konuklarından Yazar Hakan Albayrak’ın da bir konuşma yaptığı ve Afrikalı yetimler için şiir okuduğu gecenin bir diğer konuğu ise Amerikalı Müslümanlar için sürdürdüğü mücadeleyle tanınan Dhoruba bin Wahad’dı. İki yıl aradan sonra Afrikalı Yetimler Gecesi için Türkiye’ye gelen Wahad konuşmasında Amerika’daki ırk ayrımından, cezaevindeki Müslümanların sıkıntılarından söz etti. Üniversite gençlerine örgütlenmeleri ve birlik olmaları için çağrıda bulundu. İbrahim Sadri’nin şiirleriyle Mesut Kurtis’in ise ezgileriyle katıldığı program izleyenlerden tam not aldı.

Programda ayrıca Kampüsten Dünyaya ve Kitap Ayracı Projesi ekibinin düzenlediği "Açlık, Obezite ve Ölüm" konulu uluslararası karikatür yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Derece alan ilk 50 eserden oluşan albüm ise fuaye alanında satışa sunuldu. Karikatür sergisi ve Afrikalı yetimler fotoğraf sergisi ise gün boyu fuaye alanında açık kaldı.

Gecede yetimler için 25.000TL toplandığını belirten öğrenciler, bu rakamın hedeflerini fazlasıyla karşıladığını, artan parayla birkaç yetime yıllık sponsor olacaklarını açıkladılar. Ekip bölgedeki çalışmalarını vakfımız aracılığıyla yürütüyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024