İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ahıskalı ve Doğu Türkistanlı mültecilere gıda yardımı
İHH, Türkiye’de yaşayan mültecilere destek olmaya devam ediyor. Vakfımız yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Ahıskalı ve Doğu Türkistanlı 250 aileye gıda yardımı yaptı. Temel gıda malzemelerinden oluşan
Türkiye 01.11.2010

İHH, Zeytinburnu’nda ikamet eden 100 Doğu Türkistanlı ve Yenibosna’da ikamet eden 150 Ahıskalı aileye gıda paketleri dağıttı. Gıda paketleri içerisinde şeker, un, makarna, yağ, bakliyat, kahvaltılık gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. Dağıtılan yardım paketleri 4 kişilik bir aileye 2 ay yetecek şekilde hazırlandı.

Zeytinburnu, Doğu Türkistanlı ailelerin yoğun bir şekilde yaşadığı bir ilçe. Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistanlı aileler burada hayatlarını sürdürüyorlar.

Ahıska Türkleri ise, 1944 yılında Stalin tarafından Orta Asya'ya sürülerek Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a yerleştirildi. Bu sürgün Stalin'in Karadeniz kıyılarını Türklerden temizleme operasyonunun bir parçası oldu. Yaşanan süreçte bazı Ahıskalı aileler, sürgün edildikleri topraklardan kaçarak Türkiye’ye sığındılar. Önemli bir kısmı Yenibosna’da ikamet ediyor.

İHH ekipleri, önümüzdeki günlerde ayrıca Fenerbahçe, Beykoz ve Ümraniye mülteci kamplarında kalan Çeçen aileler ile çeşitli semtlerde ikamet eden Iraklı ailelere yardım malzemelerini dağıtacaklar.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024