İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tayfundan etkilenen Filipinlilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filipinler'in orta ve güneydoğu kesimlerinde etkili olan Rai Tayfunu sonrası bölgede acil yardım çalışmaları başlattı.
Filipinler 27.12.2021

Filipinler’de 17 Aralık’ta yaşanan Rai Tayfunu’nda 388 kişi hayatını kaybetti, 500’e yakın kişi yaralandı. Tayfun nedeniyle yaklaşık 482 bin evin hasar gördüğü ülkede, 60 kişi ise halen kayıp.

Tayfun felaketinin ardından, ülkede 300 binden fazla insan tahliye kamplarına yerleşti ve 200 binden fazla kişi de Filipinler’in farklı noktalarına göç etti.

283428934734.jpg500 aileye gıda desteği

İHH İnsani Yardım Vakfı, barınma alanlarının yanı sıra gıda ve hijyen paketlerine ihtiyaç duyulan ülkede yardım çalışmaları başlattı. Çalışmaların ilk etabında, Filipinler’in Cagayan De Oro bölgesinde 500 aileye gıda dağıtımları yapıldı.

Filipinler'de her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfun etkili oluyor.

92034923784.jpgDestek için

Kasırgadan etkilenen Filipinlilere destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden FİLİPİNLER yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına 15769 yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024