İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
AİD Hekimleri, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gençlerle buluştu
AİD hekimleri, “Gönüllülük ve İnsani Yardım” isimli panel kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gençlerle buluştu.
Türkiye 02.04.2013

İHH’nın kardeş kuruluşu AİD Uluslar Arası Doktorlar Birliği hekimleri Genç Gönüllüler Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Gönüllülük ve İnsani Yardım” isimli panel kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gençlerle buluştu.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Prof. Dr. Murat Elevli, Dr. Şükran Erdem, Ecz. Vedat Çolakoğlu, Dr. Necmi Eşiyok, Dr. Havva Asoğlu, Dr. Eyüp Hazar katıldı.

AİD’in çalışma alanlarını acil tıbbi yardım uygulamak, sağlık eğitimi ve psikolojik destek vermek olarak tanımlayan Prof. Dr. Murat Elevli konuşmasında yoksulluk sıralamasında İslam coğrafyasının alt sıralarda bulunduğunu, çözümün ise kalıcı ve uzun vadeli planlarda olduğunu belirterek derneğin çeşitli ülkelerde hayata geçirilen projelerinden bahsetti.

Dr. Şükran Erdem, kendi çocuklarının da olduğunu fakat Somali’deki mülteci kampında çocukların gözünde gördüğü ışığı unutamadığını ifade etti. Ecz. Vedat Çolakoğlu ve Dr. Eyüp Hazar ise Kenya’da yapılan faaliyetlerle ilgili anılarını paylaştı.

Dr. Necmi Eşiyok, gönüllülük ve insani yardım konusunda mutlaka herkesin yapabileceği bir şey olduğunu hatırlattı. Dr. Havva Asoğlu, “Yanlış söz ve davranışların hesabını vermek zorunda olduğumuz gibi yanlış suskunlukların da hesabını vermek zorundayız. Gönüllülük ve insani yardım konusunda ilk harekete geçen biz olmalıyız” dedi.

Program sonunda Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Şener tüm panelistler adına Prof. Dr. Murat Elevli’ye çiçek takdim etti.

Genç Gönüllüler Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Gönüllülük ve İnsani Yardım” isimli panelin ardından Uluslararası Doktorlar Birliği Derneği üyeleri, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç’i makamında ziyaret etti.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022