İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Teftanaz ve çevre kasabalara yardımlar ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay Masası ekipleri, yaklaşık 2 haftadır süren yoğun çatışmalar sonucu enkaz haline gelmiş olan Teftanaz ve çevre kasabalarda yardım çalışması yaptı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 18.01.2013
İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye; 5 ton un, 3,5 ton makarna 1.5 ton bulgur, 450 kilo pirinç, battaniye ve kışlık kıyafet ulaştırdı.
 
13 gündür İdlip’e bağlı Teftanaz kasabası yakınında bulununan askeri havaalanını ve çevresinde süren şiddetli çatışmalar yüzünden 30 bin kişi bölgeyi terk etti.
 
Hem karadan hem de havadan uçakların bombaladığı şehirde binlerce binanın bulunduğu yerleşim alanında hasar görmemiş ev bulmak neredeyse imkansız durumda.
 
30 bin kişilik kasabadan 500 kişi kaldı
 
Saldırılar sonucu evlerine terk eden insanlar çadırlara veya Türkiye’ye yakın daha güvenli yerlere göç etmek zorunda kaldı.
 
İmkansızlıklar nedeni ile kasabalarını terk etmeyerek bölgede kalan masum Suriyelilere ise İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay masası ekipleri yardım ulaştırdı.
 
İHH ekipleri çalışması sırasında bombardımana şahit oldu.
 
3 gün boyunca bölgede kalan İHH ekipleri de defalarca uçak saldırılarına tanıklık etti. Savaş uçaklarının hedef gözetmeksizin yaptığı sırada sivil insanların yaşadığı evler isabet aldı. Teftenaz’a yakın köyde yapılan saldırıda evin boşaltılmış olması ise olası faciayı önledi.
 
Ekmek, temiz su ve gıda malzemelerinin olmaması ise bombalar altında yaşamaya çalışan masum insanların önünde büyük bir engel oluşturuyor.
 
Çocuklar bombardıman altında büyüyor
 
Kasabalarda yaşayan masum Suriyeli çocuklar ise savaş uçaklarından atılan varil veya misket bombalarının yanı sıra karadan yapılan tank ve havan saldırıları altında yaşamaya devam ediyor.
 
İHH ekiplerinin Teftanaz’da kaldığı sürede Esed askerlerinin yaptığı saldıralar hiç kesilmedi. Gündüz saatlerinde uçak ve helikopterler bomba yağdırırken geceleri ise tank ve havan sesleri hiç susmuyor.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, un, makarna ve çeşitli gıda malzemesi ulaştırdığı köylülerin tek istekleri ise; çocukları ile birlikte bomba sesinden uzak bir yerde yaşamak oldu.
 
Bebek katili Esed
 
Köyde yaşayan 3 yaşındaki Delal "Besar bebekleri öldürüyor, beraber oyun oynadığım arkadaşımı da onun uçakları öldürdü, belki beni de öldürür" şeklide konuşması, savaşın bölgede yaşayan çocukların üzerinde oluşturduğu etkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024