İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye'nin TIR'ları Suriye’ye ulaşıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye için yürüttüğü kampanyalar kapsamında 23 Şubat Pazar günü İstanbul ve Anadolu’dan hareket eden yardım TIR'ları bölgeye ulaşmaya başladı.
Türkiye 25.02.2014

"Komşuluk Hakkı'' ve ''Sana İhtiyacım Var'' kampanyası kapsamında Reyhanlı ve Kilis’e ulaşacak olan yardım malzemelerinin mülteci kamplarına intikali bütün hızıyla devam ediyor. Yurt içinden hareket eden toplam 229 TIR’dan 80’i Hatay- Reyhanlı'ya, 70’i de Kilis’e ulaştı.

Reyhanlı'ya ulaşan 80 TIR’ın Suriye'ye gönderilmesine başlandı. İlk etapta 25 TIR Suriye'nin iç bölgelerine gitti.

Kilis Koordinasyon Ofisine ulaşan 70 TIR’dan da 20 tanesi yardıma muhtaç bölgelere ulaştırılmak üzere Suriye’ye doğru yola çıktı.

Bu arada Babusselam Mülteci Kampından sonra inşasına başlanan Babunnur Çadır Kentine de yardımlar ulaştırıldı.

Varil bombalarıyla saldırılar sürüyor

Öte yandan rejim güçleri tarafından Halep’e atılan varil bombalarından canları kurtarmak için kaçan Suriyelilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Halep ve çevresinde yaşayan, hayatlarını yardımlarla ancak devam ettirebilen Suriyelilerin büyük kısmı evlerini terk etmemek için direnirken evlerine varil bombaları isabet eden Suriyelilerin kamplara sığınmaktan başka çaresi kalmıyor. Halep şehrini mahalle mahalle yok eden Esed güçleri sistematik bir şekilde bütün sivilleri göçe zorluyor.

Kilis üzerinden gönderilen yardımların dağıtım ve koordinasyonunu sağlayan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kilis Ofisi sorumlusu Erhan Yemelek, bölgedeki son durum hakkında şu açıklamayı yaptı:

Gelecek on yıllarda insanlığın yüz karası olarak anılacak Suriye manzarasında insanlık onuru çirkin bir şekilde ayaklar altına alındı. Biz burada sadece masum Suriyelilerin hayatta kalması için çalışmıyoruz, ortak vicdana sahip olanlarla birlikte hareket ederek insanlığın ortak kusurunu örtmek için çabalıyoruz.
İçeride yetimlerimiz var, onlar için elimizden geldiğince titiz davranıyoruz. İnanıyoruz ki onlar kendi medeniyetlerini kendileri kuracak bir nesil olacaklar. İnsanın ve insanlığın onurunu korumak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz
” dedi.

İHH olarak buradaki çalışmalarına Suriye’de sürmekte olan insani, vicdani ve ahlaki kriz son bulana kadar devam edeceklerini kaydeden Yemelek, “Yola çıkan TIR’ların içinde her türlü temel gıda malzemelerinin yanında giyim ve ilaç gibi hayati önem taşıyan malzemeler de yer alıyor. Gönderilen yardımlar masum Suriye halkı için hayati önem taşıyor” diye konuştu.

[videoGaleri-427]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024