İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Alaca İmam Hatip Lisesi 15 yetime sahip çıkıyor
Çorum'un Alaca İmam Hatip Lisesi, 15 yetime bakmaya devam ediyor.
Türkiye 30.11.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in işbirliğiyle yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul-Aile Birliği 15 yetimle destek veriyor.

Projeyle mazlum coğrafyalardaki 200 bin yetime sahip çıkılacağını söyleyen okul müdürü Kadir Şimşek, “Peygamberimizin ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisi gereği, biz de bu sahipsiz ve çaresiz yavrulara duyarsız kalamazdık. Bu kampanyaya sadece öğrencilerimiz değil, idareci ve öğretmenlerimiz de katıldılar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Veren el, alan elden üstündür’ diyerek veren el olmanın faziletini ve önemini vurgulamıştır. Şimdiye kadar çocuklarımız hep alan el oldular. Annesinden, babasından, amcasından, akrabalarından aldı. Artık veren el olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşamaları için bu kampanyayı önemsiyorum. Bu çalışmanın, yaptığımız faaliyetler içerisinde en anlamlısı ve en güzeli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kampanyada bir yetimin aylık maliyetinin 100 TL olduğunu hatırlatan Şimşek, bugüne kadar Endonezya (Açe)’den 3, Bosna-Hersek, Makedonya, Mısır, Sudan, Moritanya, ve Hindistan’dan 2’şer yetim olmak üzere toplam 15 yetime 2016 yılı Nisan ayının sonuna kadar yardımda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025