İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Alperen Ocaklarından Şahin’e destek
Alperen Ocakları, İsrailde gözaltında tutulan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahinin serbest bırakılması için İsrail Konsolosluğu önünde meşaleli eylem yaptı.
Türkiye 17.05.2010

Alperen Ocakları üyeleri, İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin'in 27 Nisan 2010'da İsrail güçleri tarafından gözaltına alınmasını İsrail Konsolosluğu önünde protesto ettiler. Levent'teki konsolosluk binası önünde toplanan üyeler, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, "İsrail'in, Filistinlilere yardım etmek için Kudüs’te bulunan İnsani Yardım Vakfı üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İzzet Şahin'i gayri insani şartlar altında kör bir hücrede tutmasından bu yana 20 gün geçti. Birçok konuda olduğu gibi bu hususta da uluslararası hukuk kurallarını çiğneyen İsrail'i ve vatandaşına yapılan bu insanlık dışı muameleyi durduramayan hükümeti nefretle kınıyoruz" dedi. Hızarcı, hükümetin ve devletin yetkili organlarının bu duruma müdahale etmesi gerektiğini kaydederek, İzzet Şahin'in içinde bulunduğu durumdan kurtarılarak, serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024