İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
2011 Kudüs Ödülü Furkan Doğana
Filistin İçin Amerikalı Müslümanlar Derneği (AMP) Mavi Marmara gemisinde şehit olan Furkan Doğan’a 2011 Kudüs Ödülü’nü verdi. Ödülü Furkan’ın babası Ahmet Doğan aldı. Kurum 2009 yılı Kudüs ödülünü Baş
Filistin, GüneyAmerika, Türkiye 21.02.2011

Amerikalı Müslümanlar Furkan’ı unutmadı

Amerika’nın Chicago kentinde düzenlenen ödül törenine STK temsilcileri, akademisyenler, iş adamları ve kanaat önderlerinden oluşan çok sayıda Müslüman katıldı.

Banquet Hall’de düzenlenen törenin açılış konuşmasını AMP Başkanı Prof. Hatem Bazian yaptı. Bazian yaptığı konuşmada AMP olarak ABD’deki Müslümanların yaşadığı problemleri çözmeye çalıştıklarını söyledi. Bazian, Doğan ailesinin davetlerine iştiraklerinin kendileri için bir onur olduğunu ifade etti.

Ödülü alan Ahmet Doğan ise Amerikalı Müslümanlara ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Doğan’ın ödülü alması sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Suriye kökenli ABD vatandaşı Dr. Talal Sunbulli, II. Abdülhamit Hanın çok iyi bir sultan ve lider olduğunu, İslam dünyasının her zaman ona müteşekkir olduğunu ve Osmanlı ruhunun o günlerden bugünlere Türkiye tarafından üstlenildiğini vurguladı. Sunbulli, bu çerçevede ABD’de yaşayan Müslümanlar olarak kendilerinin Tayyip Erdoğan ile onur duyduğunu dile getirdi.

ABD’nin ileri gelen Müslümanlarından olan Hamza Yusuf Hanson ise kapanış konuşmasını yaptı. Yusuf Hanson konuşmasında gençlerin Müslüman dünyasında geleceği değil bugünü temsil ettiklerini ve önder olduklarını, Furkan Doğan’ın bunun en güzel örneğini oluşturduğunu etti.

Amerika’da çeşitli görüşmeler yapıldı

Ahmet Doğan, yanındaki avukatlar Ramazan Arıtürk ve Uğur Sevgili ile birlikte çeşitli görüşmeler yaptı. Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsünü hazırlayan, BM ve ABD Dışişleri Bakanlığında danışmanlık yapan aslen Mısırlı ünlü Akademisyen, Avukat, Prof. Bassiouni, Doğan ve avukatları evinde ağırladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) sonuç almanın çok hızlı olacağını ifade eden Bassiouni, ayrıca ABD mahalli hukuk çerçevesinde Furkan Doğan’ı öldürenler ve öldürmesi için talimat verenler aleyhinde ABD’de dava açılabileceğini belirtti.

Prof. Bassiouni’ni ile yapılan görüşmelerin akabinde ABD’nin en güçlü lobi kuruluşlarından American Muslims For Palestine (AMP) yöneticileriyle, başta Prof. Hatem Bazian (Başkan), Fadi Sahouri ve ABD’deki Müslümanların en önemli liderleri arasında olan Hamza Yusuf’un da katıldığı bir tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024