İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Amasya İHH’dan Suriye’ye 5 TIR’lık yardım konvoyu
İHH Amasya Temsilciliği ile Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa İHH temsilciliklerinin Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere birlikte hazırladıkları 5 yardım TIR’ı dualarla yola çıktı.
Suriye, Türkiye 23.01.2015

İHH Amasya Temsilciliği ile Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa İHH temsilciliklerinin Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere birlikte hazırladıkları 5 yardım TIR’ı dualarla yola çıktı.

Amasya İHH Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen yardım organizasyonuna Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza ve Erbaa İHH Temsilcilikleri ile Turhal ve Taşova Belediyesi, Hızır-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Askon, Gökbir Platformu ve Özgür-Der Amasya Temsilciği, Merzifon Kardeşlik Platformu 4 TIR ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Amasya Şubesi kendi hazırladığı 1 TIR insani yardım malzemesi ile katkı sağladı.

Amasya’da 5 yardım TIR’ının kalkışı dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde bir açıklama yapan İHH Amasya Temsilcisi Salih Benli, dört yıldır mazlum Suriye halkının yanında olduklarını belirterek, “Hemen yanı başımızda kardeşlerimizin ölümünden Allah indinde sorumlu duruma düşmemek için, imkanlarımızı zorlayarak da olsa onlara yardım etmeye gayret ediyoruz. Bu maksatla Amasya, Merzifon, Gümüşhacıköy, Suluova, Taşova, Havza, Erbaa ve Turhallı hayırseverler ile duyarlı kurum ve kuruluşların katkılarıyla oluşturduğumuz 5 TIR dolusu insani yardım malzemesini Suriye’deki mazlumların yarasına bir nebze de olsa merhem olması için gönderiyoruz. Bu 5 TIR’la beraber savaşın başlamasından bu yana Amasya’dan mazlum Suriye halkına göndermiş olduğumuz insani yardım miktarı 25 TIR’a ulaşmış durumda.” şeklinde konuştu.

TIR’lardaki yardım malzemeleri, her biri 50 TL’lik 80 bin TL değerinde 1600 gıda kolisi, 80 bin TL değerinde 75 ton un, 20 koli bebe bisküvisi, kullanılmış 30 adet çiftli ranza ve yatağı, kullanılmış 50 takım okul masa ve sırasından oluşuyor.

Toplanan yardım malzemelerinden 1600 gıda kolisi Reyhanlı’da barınmakta olan Suriyeli muhacirlere dağıtılacak. Ranzalar ile okul masa ve sıraları Reyhanlı’da eğitim gören Suriyeli yetimlerin ihtiyacı için kullanılacak. 75 ton un ise İHH’nın Suriye içindeki kamplarda ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak dağıttığı ekmeklerin üretildiği fırınlarda değerlendirilecek.

 

 

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026
İHH’dan Türkiye genelinde 20 bin aileye gıda yardımı
İHH’dan Türkiye genelinde 20 bin aileye gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içi çalışmaları kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda kumanyası ulaştırıyor.
14.07.2026