İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Anadolu, Suriye'yi unutmuyor
“Suriye’ye Acil Un Yardımı” kampanyası kapsamında dün Manisa, Sivas ve Ağrı’dan da yardım TIR’ları yola çıktı.
Suriye 04.01.2016

Suriye’de temel gıda maddelerine ulaşmakta güçlük çeken halka Anadolu şehirlerinden destek çığ gibi büyüyor.

Kırıkkale

Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği ortaklığıyla Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya kapsamında un, battaniye, bebe maması, bisküvisi ve bezi taşıyan 3 yardım TIR’ı bölgeye gönderildi.

TIR’ların kalkışı dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, insani ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek için kampanyayı başlattıklarını belirterek, vicdan sahibi herkesin kampanyaya katıldığını söyledi.

İscehisar - Afyon

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde de Karakaya Köyü halkının desteğiyle toplanan 1 TIR insani yardım malzemesi, İHH aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Dinar - Afyon

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden, İHH ve Dinar Belediyesinin başlattığı yardım kampanyasında toplanan 1 TIR insani yardım malzemesi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çanakkale

Çanakkale İHH İnsani Yardım Derneği ve Memur-Sen Çanakkale Temsilciliği tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyasıyla Suriye’ye 1 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.


 

Mudanya - Bursa

Bursa Mudanya’daki yardım faaliyetlerini yürütmek üzere Mudanya’nın Ömerbey mahallesinde İHH İnsani Yardım Derneği açıldı. Açılışla beraber Bayırbucak Türkmenlerine de 1 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

Canik - Samsun

Canik İHH İnsani Yardım Derneği ve Samsun Canik Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü yardım kampanyasıyla Suriye’de zor durumda olan Bayır Bucak Türkmenlerine yardım 1 TIR un gönderildi.

Konya

Konya’da, Çumra İHH İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan 1 TIR insani yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardımsever Çumralıların desteğiyle toplanan gıda, battaniye ve giyim malzemesi, zor durumda olan Suriye halkına ulaştırılacak.

Antalya

Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için Antalya İHH İnsani Yardım Derneği ve Eğitim Bir-Sen Antalya Şubesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında 1 TIR un yola çıktı.

Bafra

Bafra İHH tarafından Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan gıda ve giyim ürünlerinden oluşan yardımlar yola çıktı.

Kütahya

Kütahya Altıntaş İHH İnsani Yardım Derneği ve Altıntaş Belediyesi öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 2 “TIR” insani yardım malzemesi, düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Zonguldak

Zonguldak İHH İnsani Yardım Derneği ve Genç MÜSİAD Zonguldak Şubesi tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan 1 TIR yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.

Kandıra

Kandıra İHH tarafından organize edilen kampanya kapsamında Bayırbucak Türkmenleri için toplanan giyim, battaniye, un ve gıda yüklü 1 TIR Suriye'ye uğurlandı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan giyim, battaniye, un ve gıda yüklü TIR, belediye binası önünde düzenlenen törenle Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de Kelkit İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen ve vatandaşların katkıları ile toplanan 2 TIR un törenle Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıktı. Törene Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Terme - Samsun

Terme İnsani Yardım Derneği ve Terme Belediyesi tarafından ilçede başlatılan kampanya kamsamında bir “TIR” yardım toplandı. Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar mazlum Suriye halkına gönderilmek üzere yola çıktı.

Kırşehir

Kırşehir’de Bayır-Bucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında hazırlanan 2 TIR un Suriye’ye gönderildi. Kırşehir İHH İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan 2 TIR un yoğun bombardımanın altındaki Bayır-Bucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı. Hayırsever Kırşehir halkının büyük destek verdiği kampanyaya diğer ilçelerden de destek geldi.

Gediz - Kütahya

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında elde edilen gelirle alınan bir TIR gıda maddesi, Suriye'deki Türkmenlere gönderildi.

Havza - Amasya

Havza İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, gönüllülerin bağışlarıyla hazırlanan 25 ton un ve kıyafet Suriyeli sığınmacılara ulaştırılmak üzere Suriye’ye doğru yola çıktı.

Öğrencilerden Bayırbucak’a yardımeli

Tokat 26 Haziran Ortaokulu öğrencileri tarafından toplanan 1 “TIR” insani yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak üzere yola çıktı. 26 Haziran Ortaokulu tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyaya okul öğrencileri, idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra diğer okular ve hayırseverler de destek verdi.

Taşova - Amasya

Taşova İHH İnsani Yardım Derneğinin ile Taşova Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan bir tır un, Suriye'ye gönderildi.

Kahta - Adıyaman

Kahta İHH İnsani Yardım Derneğinin organize ettiği, Kahta Gönüllüler Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği “Suriye’de Acil Un İhtiyacı Var” yardım kampanyasında toplanan 2 bin çuval un Kilis’e gönderildi.

Serdivan -Sakarya

İHH tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniyelerin yüklendiği tır, bölgeye gönderildi. Sakarya'da, Sakarya İHH İnsani Yardım Derneğinin, Serdivan Belediyesinin desteğiyle başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan bir TIR battaniye, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Erbaa - Tokat

Tokat’ın Erbaa ilçesinde düzenlenen kampanya ile Suriye’ye bin çuval un, 200 battaniye ve muhtelif yaşam malzemelerinden oluşan 2 TIR insani yardım gönderildi. Erbaa Belediyesi ve Erbaa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından geçen ay içinde başlatılan “Suriye’de Acil Un İhtiyacı Var” yardım kampanyasında hazırlanan 50 ton un, 200 battaniye ve muhtelif yaşam malzemeleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Suriye’ye doğru yola çıktı.

Çanakkale

Çanakkale İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 1 TIR dolusu yardım gönderildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Çanakkale İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Murat Büyük, “Bize destek veren hayırsever kardeşlerimize, siz Çanakkale halkına şükranlarımızı sunuyoruz. ”dedi. Törenin ardından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı.


 

Altıntekin ve Sarayönü - Konya

Konya'nın Altınekin ve Sarayönü ilçelerinden İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 2 TIR, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere uğurlandı. İHH Konya İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Altınekin'de düzenlenen uğurlama töreninde, Türkiye'nin güneyinde bir kıyım yaşandığını söyledi. İçinde gıda ve acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 2 TIR, yapılan duaların ardından Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.


 

Bozüyük - Bilecik

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Bayır-Bucak Türkmenleri’ne gönderilmek üzere başlatılan kampanyada toplanılan yardımlar, düzenlenen törenle gönderildi. Uğurlama töreninde konuşan Bozüyük İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bilecik ve Bozüyük’ün gerçek anlamda kardeşliğin ne demek olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Törende İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan duanın ardından insani yardım TIR’ı yola çıktı.


 

Sapanca - Sakarya

Sakarya Genç İHH, Bayırbucak Türkmenlerine bir TIR dolusu un gönderdi. Yaklaşık bir aydır devam eden kampanya sonucunda toplanan bir TIR un cuma namazı sonrası dualarla yolcu edildi.


 

Gediz ve Simav - Kütahya

Kütahya'nın Gediz ve Simav ilçelerinde Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri, TIR'larla bölgeye gönderildi. Yardım malzemelerinin bulunduğu 2 TIR, yapılan duaların ardından yola çıktı.


 

Uşak

Uşak Ebrar Derneği, İHH’nın başlattığı Suriye’ye un yardımı kampanyası kapsamında Suriye’ye 500 çuval dolusu TIR gönderdi. Kampanyaya Uşak Üniversitesi öğrencileri harçlıklarıyla destek olurken Uşaklı hayırseverlerin de desteğiyle Uşak Ebrar Derneği tarafından 500 çuval un bölgeye gönderildi. 

Sakarya

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanan, içerisinde 50 ton unun olduğu 2 TIR, dualar eşliğinde Suriye’ye doğru yola çıktı. Sakarya’da “Suriye’de Acil Una İhtiyaç Var” ve Bayır-Bucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyasına Genç İHH ve Ak Parti Adapazarı Temsilciliği birer TIR ile katıldı. Düzenlenen kampanyada toplanan 25’er ton un, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye’ye gönderildi.


Gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Sakarya İHH Başkanı Sabahattin Aydın; “2016 yılının bu ilk gününde biri Sapanca diğeri Adapazarı’ndan olmak üzere iki TIR yola çıktı. Kampanyaya başladığımız günden itibaren Bayır Bucak bölgesine 5’inci TIR’ımızı, Suriye’ye yönelik olarak 15’inci ve toplamda 96’ncı TIR’ımızı yola çıkarmış bulunuyoruz. Halkımıza çağrımız bu soğuk kış günlerinde Suriyeli kardeşlerimizi unutmamalarıdır” diye konuştu.

Van

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle yaşanan gıda sorunu artarak devam ediyor. İHH tarafından Türkiye genelinde başlatılan Suriye için acil un kampanyası” kapsamında Van İHH Temsilciliğince hazırlanan 4 TIR dualarla yola çıktı.

Antalya

Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine yardım TIR’ı gönderdi. Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan 27 ton un yüklü TIR’ı Cuma namazının ardından Hacı Yusuf Öztürk Camii önünden dualarla uğurlandı.

Tokat

Tokat İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliğince Suriye'deki Türkmenlere 2 TIR un gönderildi.
Tokat İHH Temsilciliğince Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölge için kentte başlatılan un kampanyası kapsamında 50 ton un toplandı. Toplanılan unlar daha sonra iki ayrı TIR'a yüklendi. Cumhuriyet meydanına getirilen TIR önünde açıklama yapan Tokat İHH Temsilcisi Cemil Çağlar, Bayırbucak

Türkmenlerinin aylardır Rusya ve Esad tarafından bombalandığını söyleyerek, "Oraya 2 ton un gönderiyoruz. Allah nasip ederse bu yardımların devamı geliyor. Ayın 16'sında iki TIR daha kuru gıda ve yine un desteğimiz sürecek. Özellikle bu unların toplanmasında üniversiteli genç İHH bay ve bayan teşkilatının çok ciddi katkıları oldu. Haftalarca burada beklediler. Biz şunu gördük. Tokat halkı Suriye'de ki zulme karşı oldukça duyarlı ve desteklerini hiç esirgemiyorlar. Yarın TIR'larımız Suriye'de tampon bölgeye geçecekler. Gece bekleyip ertesi gün unlarımızı Bayırbucak Türkmenlerimize teslim edip gelecekler" dedi.

 

Trabzon / Of

İHH Of Temsilciliğince "Ekmeğini Kardeşinle Paylaş" adıyla düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Türkmenler için bir TIR dolusu 600 çuval un gönderildi. İHH Of Temsilciliği, "bebek maması kampanyası da başlattık. Yakında bir TIR bebek maması göndermeyi planlıyoruz" açıklaması yaptı.

Trabzon / Araklı

İHH Araklı Temsilciliği Suriye için "Acil Un'a İhtiyaç Var" sloganıyla kampanya başlattı. Araklı’daki STK temsilcileri de kampanyaya 500 çuval unla destek olurken hazırlanan yardım TIR’ı dün Suriye’ye uğurlandı.
 

Konya - Akşehir

İHH İnsani Yardım Vakfı Akşehir Temsilciliği, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1 yardım TIR’ı gönderdi. Nasreddin Hoca türbesi önünde gerçekleştirilen İnsani Yardım TIR’ını uğurlama törenine Akşehir Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, Konya İHH Başkanı, Akşehir İHH temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Manisa

Manisa İHH’nın organize ettiği, sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Suriye için yardım kampanyasında toplanan 500 çuval un dualarla Kilis’e gönderildi. Manisa İHH tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 500 çuval un Manisa Valiliği önünde düzenlenen bir törenle dualar eşliğinde Kilis’e uğurlandı.

Sivas

Sivas’ta da hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 25 ton un, dualarla Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. Uğurlama töreninde konuşan İHH Sivas Başkan Vekili Ahmet Çakmak, “Sivas İHH olarak Suriye’deki mazlumlara yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Kocaeli

İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ise Suriye’deki mülteci kamplarında gıda yardımı bekleyen insanlara Kocaeli’den 1 TIR yardım gönderdi.

Ağrı

İHH Ağrı Temsilciliği, hayırseverlerin katkılarıyla topladığı 22 ton unu Suriye'ye gönderdi.

İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Anığı, yaptığı açıklamada, "Ağrı İHH, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteği ile "Ekmeğini Kardeşinle Paylaş Projesi"ne destek verdik. Bu slogan ile ekmeğimizi kardeşlerimiz ile paylaşmak için 22 ton unu Suriye'deki kardeşlerimize gönderiyoruz" dedi.

 

Nevşehir

Nevşehir İHH, 5 yıldır savaş altında yaşam mücadelesi veren mazlum Suriye halkına 3 yardım TIR’ı daha gönderdi. 

Aralık ayında hedef 8 TIR

Toplamda 50 ton un taşıyan TIR’ların uğurlandığı Nevşehir’den ay sonuna kadar kuru gıda, bebe bisküvisi, un, battaniye içerikli 8 yardım TIR’ının daha gönderilmesi hedefleniyor.

Uğurlama töreninde konuşan Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, “Hayr işlerinde yarışınız” Hadis-i Şerif’ini düstur edinen Nevşehir halkının yoğun destekleri ile insani yardım malzemelerinin çetin savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de mazlumlara göndermeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’de en çok yardım gönderen il pozisyonundaki Nevşehir halkına teşekkürlerini sunan Öncel “Allah tüm mazlum dostu Müslümanlardan razı olsun” dedi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024