İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Anadolu’da yetim seferberliği
İHH’nın başlattığı “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyası kapsamında Türkiye’nin pek çok ilinde yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Türkiye 15.03.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın dört bir yanında zor şartlar altında yaşayan yetim ve kimsesiz çocuklara maddi ve manevi destek sağlamak ve yetimlerle ilgili duyarlık oluşturmak için başlattığı Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Kampanya kapsamında bu yıl 3.cüsü düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde 23 ülkeye düzenlenecek ziyaretler için ekipler yola çıkmaya başladı. Toplamda 230 projenin gerçekleştirileceği Yetim Dayanışma Günleri etkinliklerinden ilk kareler Türkiye’nin İstanbul, Antalya, Şanlıurfa, Sivas, İnegöl ve Konya illerinden geldi. 

Sivas’ta, Suriyeli ve Afgan mültecilerle buluştuk
Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Sivas’ta, Afgan ve Suriyeli mülteci ailelerin de katıldığı hanımlara yönelik bir salon programı gerçekleştirildi. Sivaslı yetim çocuklar, aileleri, sponsor ve gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sinevizyon gösterimi ile yetim çalışmalarının anlatılmasının ardından üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sunuldu. Yemek ikramı sonrasında çocuklar için düzenlenen yoğurt yeme yarışması renkli dakikalara sahne oldu. Yarışmada derece alan çocuklara hediyeler verildi. Ayrıca programa katılan tüm yetimlere kıyafet yardımı yapıldı ve oyuncak hediye edildi.

Şanlıurfa’da 120 yetim çocuğun katıldığı programda da eğlenceli dakikalar yaşandı. Suruç Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde halat çekme, çuval yarışı, mendil kapmaca vb. oyunların yer aldığı program hep birlikte yenen öğle yemeğinin ardından sona erdi. Programa; Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Polat, Molla Kemal Demirel, Suruç Anaokulu Müdürü İlhan Öz ve ana sınıfı öğretmenleri, Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila, Başkan Yard. Av. Ali Acar ve Suruç İHH gönüllüleri ile Şanlıurfa İYD Kadın Kollarından yetkililer katıldı.

Yetim çocuklardan Konya Valisine ziyaret
Konya’da ise AYDER İnsani Yardım Derneği yetkilileri yetim çocuklarla birlikte Vali Aydın Nezih DOĞAN’nı makamında ziyaret etti. AYDER İnsani Yardım Derneği Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, yetim birimi yetkilileri ile yetim çocuklar ve annelerinin katıldığı ziyarette söz alan AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz yetim çalışmaları konusunda Vali Aydın Nezih Doğan’a bilgi verdi. Derneğin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden Doğan ziyaretin sonunda yetim çocuklara oyuncak hediye etti.

Buz pistinde doyasıya eğlence
Güngören Belediyes’nin buz pistinde gerçekleştirilen eğlence programına İstanbul’da ikamet eden yetim çocuklar, anneleri ve gönüllüler katıldı. Pistte düşe kalka doyasıya eğlenen çocuklar ve diğer katılımcılar aynı gün hep birlikte Güngören Belediyesi’nin tesislerinde öğle yemeği yediler.

Antalya İnsani Yardım Derneği ise Isparta Davraz’da bulunan kayak merkezinde yetim çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledi. Toplam 200 kişinin katıldığı etkinlik için sabah özel araçlarla Antalya’dan yola çıkan katılımcılar önce Burdur’da kahvaltı ettiler. Davraz kayak merkezinde karla buluşan çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendi. Çocukların kızakla kaydığı, büyüklerin ise teleferikle etrafı izlediği Davraz kar etkinliği programının ardından Isparta'da Mekke Eğitim Vakfı’nda yemek ve çay ikramı gerçekleştirildi.

İnegöl’de Yetim Dayanışma Gecesi
İnegöl’de düzenlenen “Yetim Dayanışma Gecesi” bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Geceye katılanlar ayrıca cep telefonlarından 'YETİM' yazıp 3072'ye mesaj göndererek yetimler için bağışta bulundular.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Erdoğan Kızmaz ve Cavit Yakşi, İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, SP İl Başkan Yardımcısı Salih Berber ile bazı oda, dernek başkanları ve mahalle muhtarları da programda hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecenin açış konuşmasını yapan İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Halil İbrahim Zengin, "İHH, Haiti'den Açe'ye kadar dünyanın en ücra coğrafyalarında yetim çalışması yapıyor. İHH yetim çalışmaları, yetim çocukların yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine imkan sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekleyerek, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için gayret gösteriyor" diye konuştu.

Toplam 230 proje hayata geçirilecek
Bu yıl ikincisi düzenlenen Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası ile sağlık, eğitim, sosyal ve kültürel yardımlar olmak üzere 4 farklı alanda toplam 230 farklı proje hayata geçirilecek. Kampanya ile 30 bin çocuğa ulaşmayı ve en az 5 bin yetim çocuğu daha sürekli destek kapsamına dahil etmeyi hedefleyen İHH, gelenekselleştirdiği Yetim Dayanışma Günleri programını da kampanyanın sonuna denk gelen 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

2013 Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde, İHH’nın yetim çalışmalarını sürdürdüğü 23 ülkeye Türkiye’den ekipler gönderilecek. Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Ortadoğu’da Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen; Afrika’da Somali, Etiyopya, Malavi, Tanzanya; Asya’da Afganistan, Bangladeş Arakan, Sri Lanka, Tayland/Patani, Pakistan, Keşmir, Filipinler/Moro, Kazakistan, Kırgızistan; Balkanlar’da Bosna-Hersek, Arnavutluk, Makedonya bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022