İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal’e bir yetimhane daha
Nepal’de İHH’nın desteğiyle yapılan 72 çocuk kapasiteli yetimhane hizmete girdi.
Nepal 07.04.2014

İHH heyeti, Nepal'de vakfın desteğiyle inşa edilen 72 çocuk kapasiteli yetimhanenin açılışını yaptı.

İHH yetkilileri ve Türk hayırseverlerden oluşan heyet, Nepal'in Sunsari kentinde yapımı geçen ay tamamlanan "Ali Ramazan ve Meryem Üstünsoy Yetimhanesi"nin açılışını yaptı. Açılışa Sunsari Valisi Chandeshwer Pokhsel de katıldı.

Yapımına 2012'de başlanan 2 katlı yetimhane, 6 ila 14 yaşında 72 çocuğa ev sahipliği yapabilecek kapasitede. Şu anda 28 çocuğun kaldığı yetimhane, İHH'nın desteğiyle vakfın ülkedeki partneri İslami Sangh Nepal tarafından inşa edildi. Yapımı 2 yıl süren yetimhane, 249 bin dolara mal oldu.

Bir avlu etrafında yatak odaları, mutfak, tuvaletler, yemekhane, ofis gibi birimlerin sıralandığı yetimhane binası, modern ve temiz çehresiyle çevresindeki binalardan hemen ayırt ediliyor.

Bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışın ardından İHH yetkilileri, Vali Pokhsel'e yetimhaneyi gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Pokhsel, öğle yemeğine de kaldığı yetimhanede İHH heyetiyle yaklaşık bir saat sohbet etti.

İHH heyeti daha sonra yetimhanede kalan çocuklara Türkiye'den getirdikleri oyuncak ve giysileri, yetimlerin annelerine de gıda yardımı dağıttı. Heyet, yetimlerden sonra çevre mahallelerden gelen çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Çocukların, hediye alabilmek için birbiriyle yarıştığı görüldü.

Yardım çalışmalarını tamamlayan heyet, yetimhanede kalan çocuklarla futbol ve voleybol oynadı.

Heyet, son olarak, yetimhaneye 45 dakika mesafede bulunan, yine İHH'nın desteğiyle inşa edilmekte olan bir öğrenci yurdunu ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024