İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye için Arap konvoyu
Suriye’ye gitmek üzere yola çıkan Arap yardım konvoyunu organize eden sivil toplum örgütlerinin temsilcileri İHH Genel Merkezi’nde basın mensuplarıyla buluştu.
Suriye 15.03.2013

Suriye devrimi ikinci yılını doldururken yaşanan şiddetli çatışmaların yol açtığı insani krize dikkat çekmek ve mağdur halka yardım götürmek için yola çıkan Hayatın Nabzı Konvoyu (Puls of Life)’nu organize eden Arap sivil toplum örgütlerinin temsilcileri İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Suriye halkına insani yardım ve tıbbi ilaç yardımı sağlamanın yanı sıra Arap halkının Suriyelilerin yanında olduğunu göstermeyi amaçlayan konvoyu organize eden 5 farklı Arap ülkesinden temsilcilerin hazır bulunduğu toplantıya Türkiye ve uluslararası basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Kilis’ten ilk araçları hareket edecek olan yaklaşık 5 milyon dolar bütçeli konvoy için yapılan basın toplantısında Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Muhiddin Qara Dagi, SUK Başkanı Sayın George Sabra, Kampanya (Zafer) Genel Koordinatörü Sayın Dr. Bassam Azaviha, Ürdün Kampanya Başkanı Ali Abu Sukkar, Mısırlı sanatçı Abdulhakim Petra, Mısır Devrimi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Safwat Hijazi, Rehberlik ve Reform Başkanı Prof. Nasir al-Din Hqlal katıldı.

Yıldırım: İslam dünyası kararlılığını ortaya koydu

İHH’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü Genel Başkan Bülent Yıldırım aldı. Suriye’de bir insana yapılabilecek en kötü işkencelerin uygulandığına dikkat çeken Yıldırım, “Özellikle İslam dünyasının alimleri, kanaat önderleri kararlılığını ortaya koydu ve tüm İslam ülkeleri Suriye’ye yardımı arttırmaya karar verdi. Bugün burada bunun için toplandık” diye konuştu.

Ardından söz alan Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Muhiddin Qara Dagi “Müslümanlar Suriye’ye destek olmalıdır. Bu bir insanlık borcudur.” dedi. Konvoyu düzenleyen herkese teşekkür eden Qara Dagi; “Yola çıkan konvoyun en önemli mesajı İslam alemini birleştiriyor olmasıdır, ancak bir araya geldiğimiz zaman Allah’ın zaferi bizimle olacaktır.” şeklinde konuştu.

George Sabra: Suriye halkı yaptığınız yardımları unutmayacaktır

Suriye Ulusal Konseyi Genel Başkanı George Sabra ise yaptığı konuşmada Suriye’nin Arap Baharı’nın bir parçası olduğuna dikkat çekti. Suriye halkının her zaman mazlumların yanında olduğunu ifade eden Sabra ,“Yaptığınız yardımlar her zaman güzel bir iz olarak kalacaktır. Suriye halkı yaptığınız yardımları unutmayacaktır.” dedi.

Sabra sözlerini şöyle sürdürdü; “Devrim tüm Suriye halkı ve tüm özgürce yaşamak isteyenler içindir. Türkmen, Ermeni, Çerkes, Hıristiyan, Müslüman… Bu devrim Suriye içindir. Bu devrim tüm halkların temsilcileri tarafından yürütülmektedir. Suriye’nin verdiği kurbanlar tüm bölgenin özgürleşmesine vesile olacaktır.”

Toplantıda söz alan Mısırlı sanatçı Abdulhakim Petra ise, “Bizler birçok devrim gördük fakat Suriye’deki gibisini görmedik. Bu devrim kendi içerisinde mücadeleyi ve sevgiyi birleştiren bir devrimdir. Bu sevgi dolu halk sizlerin uzattığı yardım elini asla unutmayacaktır. Umut ediyorum ki bir sonraki kafile son ve uluslararası bir kafile olacaktır, zulümden kurtulma kafilesi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Son olarak gösterdiği misafirperverlikten ötürü İHH’ya ve toplantıya katılan herkese teşekkür eden Mısır Devrimi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Safwat Hijazi “Umut ediyorum ki bir sonraki kafile Suriye’yi yeniden inşa etmek için olacaktır.” Dedi. Toplantı plaket takdiminin ardından sona erdi.

12 Arap ülkesi buluştu

Suriye’ye insani yardım götürmek üzere organize edilen konvoy için 12 farklı İslam ülkesi bir araya geldi. 5 milyon dolar bütçeli Hayatın Nabzı Konvoyu’nun ilk kafilesinin Cuma günü Kilis’ten Suriye’ye giriş yapması bekleniyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024