İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlı Müslümanlara 240 ton pirinç yardımı
İHH ekipleri Arakanlılara gıda yardımlarına devam ediyor.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 26.07.2012

Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından gönderilen gıda yardımı bölgeye ulaştı.

Myanmar'da yaşadıkları şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingyalı Müslümanlar, İHH'nın dağıttığı gıda yardımını alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), canlarını kurtarmak için Myanmar'ın Arakan bölgesinden çeşitli yollarla kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingyalı Müslümanlara ramazan ayının ilk günlerinden itibaren yardım elini uzatmayı sürdürüyor.

Kamplarda kalanlara daha önce de su kuyusu açan, gıda ve acil yardım malzemeleri yardımları yapan İHH ekipleri, Ramazan dolayısıyla geldikleri Cox Bazar bölgesindeki kamplara gıda yardımı yaptı.

Yardım için kendilerine fiş dağıtılan kamp sakinleri, dağıtılacak pirinci alabilmek için geceden sıraya girdiler. Pirinç almak için erkeklerin yanı sıra, günlerdir sıcak yemek bulamayan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da sıraya girdi.

Türkiye'den temin edilen yardımlarla alınan 240 ton pirinç kamyonlarla sabahın ilk saatlerinde kampın bulunduğu bölgeye ulaştırıldı.

Sağanak yağmur altında kuyrukta bekleyen Rohingyalı Müslümanlar ellerindeki fişleri vererek 10 kiloluk pirinç çuvallarını alıp kamptaki barakalarına taşıdılar. Sıranın çok uzun olması nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı dağıtımın düzenini sağlamak amacıyla Bangladeş polisi büyük çaba harcadı.

Plastik örtü ve ilaç ihtiyacı var

Rohingyalı Müslümanlar, kampta gıdanın yanı sıra barakalarını yağmurdan korumak için plastik örtü, ilaç ve tedaviye ihtiyaçları olduğunu belirttiler.

Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Müslümanlara yönelik yardımları koordine eden İHH İnsani Yardım Vakfı Bangladeş ve Myanmar Temsilcisi Said Demir, kamptaki tüm ailelere onar kilogram pirinç dağıttıklarını söyledi. Dağıtımlarının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini kaydeden Demir, "Bugün 240 ton pirinç dağıttık. Ramazan boyunca hedefimiz her aileye 2 ay geçimini sağlayacak miktarda gıda dağıtmak" dedi.

Arakan Acil Yardım Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024